maratonska sjednica / Ukidanje Trga maršala Tita: sve govori da Tito odlazi u povijest, ali još uvijek se ne zna kada

Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Još uvijek traje rasprava i tek su na 4. točci dnevnog rada i tek u sitnim noćnim satima se očekuje ta odluka ako se ne premjesti termin za neki drugi dan

31.8.2017.
18:12
Davor Puklavec/PIXSELL
VOYO logo

Zastupnici zagrebačke Gradske skupštine još nisu donijeli odluku o preimenovanju Trga maršala Tita u Trg Republike Hrvatske. Iako je prva sjednica nakon ljetne stanke počela još u 9 ujutro, na dnevnom redu su čak 23 točke, ona o preimenovanju Trga je tek 14. Na početku sjednice, Sandra Švaljek tražila je da se točka o preimenovanju Trga maršala Tita izbaci iz dnevnog reda. Osim što, kako je rekla, nije dovoljno detaljno obrazložena, Švaljek smatra da se takva odluka treba donijeti na referendumu. S 22 glasova za i 26 protiv, prijedlog je odbijen.

"Da postoji potreba za Trgom Josipa Broza Tita, maršala Tita, Valtera, druga Starog ili kako god ga zovemo, onda ne bi mijenjali Trg maršala Tita. Dakle, po naše političkom stajalištu, niti jedna ulica ili trg bilo gdje u Hrvatskoj ne bi trebao nositi ime Josipa Broza Tita", smatra Zlatko Hasanbrgović (BE–ZH), zastupnik u Gradskoj skupštini Grada Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako prođe točka 14., gradonačelnik postaje Hasanbegović. Jer aktualni gradonačelnik Bandić je rekao da će biti referendum. Onda je došao nadgradonačelnik Hasanbegović i rekao mu je - ne, ne, ne, moraš promijeniti ploču. Znači, nakon točke 14., ako se ona usvoji i prođe, novi gradonačelnik Zagreba je Zlatko Hasanbegović. I to je činjenično stanje", smatra Rajko Ostojić (SDP), zastupnik u Gradskoj skupštini Grada Zagreba.

"Mogu unaprijed reći da trebamo totalitarne sustave ostaviti na miru povjesničarima, a mi se trebamo okrenuti budućnosti. To je moja poruka i vama i hrvatskoj javnosti ", poručio je Milan Bandić (BM-365), gradonačelnik Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo