'PRVI U SLAVONIJI, DRUGI U HRVATSKOJ' / Ukinuli pa vratili rad nedjeljom, vlasnik dućana dobiva prijetnje: 'Prijete ljudi, psuju i deru se!'

Trgovine u Slavonskom Šamcu nedjeljom su ponovno otvorene nakon što od kraja prošle godine do sada nisu radile

6.4.2019.
8:00
VOYO logo

Prvi u Slavoniji, drugi u Hrvatskoj - tako su se hvalili u Slavonskom Šamcu kada su proglasili neradnu nedjelju, dan za obitelj i vjerska okupljanja. No, idila nije dugo trajala. Bilo je potrebno manje od godinu dana da prvi poduzetnik zbroji gubitke.

Trgovine u Slavonskom Šamcu nedjeljom su ponovno otvorene. Iako od kraja prošle godine do sada nisu radile. Bila je to inicijativa načelnika općine koji je u razgovoru s djelatnicama uvjerio vlasnike trgovina da nedjelja bude neradni dan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Krenuli smo u razgovor s trgovinama koje se nalaze na našem području i svi su izrazili dobru volju ne raditi nedjeljom u slučaju da svi pristanu na to. Trgovine su pristale, ostala je dotična pekara do koje sam ja došao i s gospodinom Izetom, vlasnikom, sam razgovarao i on je isto pokazao dobru volju da je on isto za to", kazao je HDZ-ov Branislav Milinović, načelnik Slavonskog Šamca.

Ipak, Izet Dačaj je odlučio otvoriti pekarnicu nedjeljom. Ali radnice je poštedio jer na taj dan radili su samo on i supruga: "Odlučili smo raditi zbog toga što nam se nije isplatilo ne raditi. Minus je da nas svaki neradni dan košta 1.500 kuna."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izazvalo je to lančanu reakciju jer su i ostale trgovine odlučile otvoriti svoja vrata nedjeljom, a načelnik je sa službenih stranica općine na društvenim mrežama napisao objavu u kojoj Izeta proziva za nerazumijevanje. Tada kreće hajka i val bijesa u komentarima.

 "U početku je bilo malo komentara i s jedne i s druge strane. Ja sam počeo te komentare brisati, međutim to je izmaknulo kontroli. Ja sam objavu maknuo. Ispričao sam se svima. Ispričavam se i ovim putem ako sam nekoga uvrijedio. Nažalost nismo se uspjeli dogovoriti da nedjelja bude neradna", kaže Milinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No vlasnik pekarnice tvrdi – šteta je učinjena: "Povrijedila me i izgubio sam sigurnost na ovom mjestu … prijetnje i sve skupa. Prijete na Facebooku, prijete ljudi. Galame tamo. Prolaze uz cestu, psuju, deru se"

A kako nema zakonske osnove za zabranu rada nedjeljom, na taj će dan u Slavonskom Šamcu trgovine i dalje biti otvorene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo