Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Blokirali tramvajsko okretište

Uklonjeni plakati isprike građanima na tramvajskim stanicama u Zagrebu: 'To izgleda kao cenzura...'

Vlasnik plakata Goran Husić kazao je kako se nada da će sljedeći tjedan smoći snage dogovoriti se oko cijene zemljišta

Image
Foto: Vijesti.hr
I.Š./ 29.2.2020. u 14:56
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

U petak je tvrtka Zagreb plakat d.o.o. postavila plakate na tramvajske stanice koje su povezane s okretištem Prečko u znak isprike građanima. Vlasnik plakata je Goran Husić, opunomoćenik obitelji Maršanić koja je postala javnosti poznata nakon što je u listopadu 2019. ogradila okretište na Prečkom i tako blokirala tramvajski promet.

No, kako se saznaje, pod okriljem noći djelatnici zagrebačke Gradske uprave su plakate uklonili. 

Image

Kaos u Prečkom! Obitelji prekipjelo: Počeli su 'zidati' na okretištu tramvaja

Fotogalerija

"Indikativno je da su City Light plakati otključani i oglasni plakat uklonjen, što nas navodi na činjenicu da nije bilo vandalizma nego jednostavno uklanjanje istih. Navodimo to iz razloga što su uklonjeni isključivo plakati koje je naručio Goran Husić, svi drugi su netaknuti", komentirali su u telefonskom razgovoru iz tvrtke Zagreb d.o.o.

"Više ne živimo u Jugoslaviji, ni u u komunizmu. Ovo mi izgleda kao ozbiljna cenzura, ako je to stvarno tako, kako sada indicije pokazuju. Svim našim sugrađanima je jasno tko i kako upravlja gradom Zagrebom, uvijek i samo s pozicije moći, rijetko razumom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ja se iskreno nadam da ćemo sljedeći tjedan smoći snage i uspjeti se dogovoriti o cijeni zemljišta", rekao je Goran Husić koji je naručio postavljanje plakata.

Podsjetimo, u doba SFRJ Maršanićima je oduzeta zemlja da bi se izgradila cesta - koja nikada nije sagrađena. Maršanići su zato 1997. godine tražili zemlju natrag. No Grad Zagreb je, unatoč njihovu pravnom zahtjevu, nekoliko godina kasnije upravo na njihovoj čestici u Prečkom sagradio ni manje ni više - okretište tramvaja. 

Upravo se čita

Tijekom ljeta Maršanići su stoga blokirali tramvajsko okretište te krenuli u bitku za ono što im pripada. 

I.Š./ 29.2.2020. u 14:56
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba