GUŽVE NA GRANICAMA / Ulazak u Hrvatsku čekao se i 5 sati! Kreš u RTL-u Danas: 'Najlakše je pregledavati one koji imaju covid potvrde'

Od jutra pojačan promet bio je na graničnim prijelazima s Mađarskom i Slovenijom

3.7.2021.
18:48
VOYO logo

S početkom srpnja počinju i gužve u smjeru mora. Od jutra pojačan promet bio je na graničnim prijelazima s Mađarskom i Slovenijom.  

S mađarske strane granice su se na ulazu u Hrvatsku na prijelazu Goričan stvorile kilometarske kolone turista koji na ljetovanje stižu iz Mađarske, Češke, Slovačke, Poljske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neki su na prelazak granice čekali i pet sati.  Slična situacija i na slovenskoj strani granice. Kolone od ranog jutra. Prelazak usporavaju pregledi dokumenata putnika koji dolaze iz Njemačke, Francuske, Italije. 

U RTL-u Danas gostovao je šef smjene Postaje granične policije Goričan Milan Kreš rekao je da su subotom ujutro uvijek takve gužve. "Covid putovnice nisu problem. Najlakše je s ljudima koji su se cijepili i dobili su digitalne potvrde", kazao je, ali i dodao da duže traju pregledi onih koji imaju "papirnate potvrde". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazao je da je u petak u Hrvatsku na Bregani ušlo oko 29 tisuća putnika, a danas od ponoći do 18 sati oko 22,500 putnika. U usporedbi s prošlogodišnjim podacima to je više od 50 posto povećanje, a slično je kao i 2019. godine. 

"Nadam se da će se ljudi što više cijepiti i da će olakšati sebi i drugima i život i putovanja. Digitalne covid potvrde stvarno olakšavaju. Molim vozače za strpljenje kada moraju pričekati", rekao je Kreš. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo