ugroženo zdravlje mještana / Ulovljen na djelu: fekalac koji je prijavljen više puta, ponovo prazni cisternu i to blizu vodocrpilišta

Image

Problem ilegalnog izlijevanja otpadnih voda u okoliš u Tišnjanskoj Dubravi posljednjih dana poprima zastrašujuće razmjere, budući da su tamo poplavljeni hektari pašnjaka i krša

26.8.2017.
17:23
VOYO logo

Dubravari su prije nekoliko dana locirali mjesto na kojem se pod okriljem mraka izlijevaju fekalije iz cisterne koja duž obale crpi septičke jame. Po noći su držali straže, fotografirali i identificirali počinitelja, piše Rudinapress

"Mjesto na kojem ovaj poznati počinitelj nekoliko puta na dan ili noć izlijeva fekalni sadržaj svoje cisterne nalazi se niti tisuću metara od vodocrpilišta Jandići 1. Ovo vodocrpilište u funkciji je samo u izrazito sušnim vremenima, kada se iz njega puni vodosprema Makirina i vodom se opskrbljuju Dubrava i Pirovac. Čuli smo kad su upalili pumpe u vodocrpilištu i odlučili pozvati na uzbunu", rekao je Velimir Reškov, predsjednik Mjesnog odbora Tišnjanske Dubrave, inače djelatnik Vodovoda i odvodnje i samim tim njegovo upozorenje o ugroženosti vodoopskrbnog sustava dobiva dodatnu notu ozbiljnosti.

Netko mora ljude upozoriti da je voda iz slavina vrlo izvjesno zgađena prije nego izbije neka epidemija, nastavlja Reškov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tu su na krškom tlu iznad podzemnih voda izlivene tisuće kubika fekalija i drugog sadržaja septičkih jama. U Dubravi za opasnost svi znaju, ali mora netko reći i Pirovčanima", kaže Reškov.

Smrdi cijelo područje, a sve pliva u crnoj, prljavoj vodi, deterđentima i, budimo izravni, govnima. Umiru šmrike i druga vegetacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Načelnik općine Tisno Ivan Klarin kazao je da su u općini upoznati sa slučajem, te su počinitelja, kojeg su slikali komunalci, već desetak puta prijaviti Ministarstvu zaštite okoliša i prirode te inspekciji.

Što se fekalca tiče, dok sanitarna inspekcija ne postupi po prijavi komunalnog redarstva, izađe na teren i temeljem vjerodostojnih fotografija zajedno s policijom zaplijene vozilo, privede počinitelja i protiv njega ne podigne kaznenu prijavu zbog kršenja niza članaka kaznenog zakona, ova će se situacija ponavljati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pitanje je samo kako će biti sljedećih godina, jer će potrajati dok sustav odvodnje ne bude u funkciji", zaključuje načelnik Općine Tisno Ivan Klarin, piše Rudinapress

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo