Kolika je zaštita? / Umirovljenici zajednički protiv AstraZenecinog cjepiva, ministar Beroš im odgovara da sva cjepiva štite od smrti

Jasna Petrović, presjednica Sindikat umirovljenika Hrvatske, kazala je kako je Hrvatska jedna od rijetkih zemalja koje je odobrila korištenja AstraZenece za starije od 65.

11.2.2021.
11:35
VOYO logo

Uoči sjednice Vlade, ministar zdravstva Vili Beroš izašao je pred novinare kako bi, kako je bilo najavljeno, odgovorio na zabrinutost umirovljeničkih organizacija oko AstraZenecinog cjepiva s kojima je prijepodne održao sastanak.

"Mi smo iznijeli naša stajališta koja su bazirana na struci", kazao je i naglasio da je liječnički savjet potvrdio sigurnost cjepiva. "Svi koji propagiraju drugačije moraju biti svjesni da šalju krive informacije".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je da se AstraZeneca obvezala da će u roku od dva tjedna dostaviti najnovije informacije svim zemljama koje su kupovale to cjepivo. Smatra međutim da nema razlike u cjepivu, ako se cijepi osoba od 55, 65 ili 75 godina. Naglasio je da sva cjepiva koja su dostupna u RH štite od smrti i težih oblika bolesti u najvećem postotku, no da AstraZenecino cjepivo ima nešto niži postotak zaštite od same zaraze, no da je tada ona s blažim simptomima.

Rekao je i da su objasnili umirovljeničkim udrugama da je vrlo važno da se nastavi cijepljenje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
traže struku, ne politiku /

Umirovljenici protiv AstraZenece za starije od 65: Od Vlade traže da im isplati milijardu kuna covid dodataka

Image
traže struku, ne politiku /

Umirovljenici protiv AstraZenece za starije od 65: Od Vlade traže da im isplati milijardu kuna covid dodataka

Tražili ograničavanje cijepljenja

Kao što smo već izvijestili, predstavnici dviju najvećih umirovljeničkih udruga i stranke zatražili su od Stožera civilne zaštite da do daljnjeg ograniči cijepljenje AstraZenecinim cjepivom protiv COVID-a na populaciju do najviše 65 godina starosti.

Traže od vlasti da preuzme odgovornost za dopuštanje epidemiolozima da naruče AstraZenece cjepivo, pogotovo nakon što su se članovi Vlade cijepili Pfizerovim cjepivom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jasna Petrović, presjednica Sindikat umirovljenika Hrvatske, kazala je kako je Hrvatska jedna od rijetkih zemalja koje je odobrila korištenja AstraZenece za starije od 65.

Dodatno, zahtjevaju COVID dodatke za umirovljenike i mogućnost dostave mirovine za starije i nemoćne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo