nema drugog načina? / Umirovljenik ustupio podrum dilerima kako bi uzgajali marihuanu: obećali mu 30.000 kuna za uređenje kupaonice

Image
Foto: MUP

Zbog želje da uredi kupaonicu u trošnoj kućici u Biškupcima, umirovljenik Ivan Z. (47) pristao je ustupiti svoj podrum kako bi u ulozi kućnog botaničara uzgajao indijsku konoplju.

17.8.2017.
10:07
MUP
VOYO logo

Za dvije berbe tijekom 100 dana, umirovljeniku su obećali 30.000 kuna. No, to kućno vrtlarenje u sofisticiranom laboratoriju pod lampama i s ventilacijom, radijatorima, transformatorima, početkom veljače ove godine prekinula je policija. Od posađenih 200 sjemenki izrasle su 193 koje su se vinule do 150 cm visine, a dvojica dilera su cijelu berbu uspjela preprodati prije uhićenja. Iza njih su ostali tek tragovi, oko 11 kilograma marihuane koje je Ivan Z. nazvao “otpadom”, piše Jutarnji list.

Image

Umirovljenik ustupio podrum dilerima kako bi uzgajali marihuanu: obećali mu 30.000 kuna za uređenje kupaonice

Image

Umirovljenik ustupio podrum dilerima kako bi uzgajali marihuanu: obećali mu 30.000 kuna za uređenje kupaonice

Ivan je Milu J. upoznao početkom prošle godine u požeškom Kauflandu nakon što je podigao 2900 kuna mirovine. Zbog svega žali i tvrdi da mu je novac trebao za uređenje kupaonice jer mu se trebao doseliti nećak s obitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Marihuanu nikad nisam probao, a miris se osjetio posvuda, pa i u dvorištu. Mile i Mijo su puno znali o tom poslu, ali nisu me htjeli obučiti. Bitno im je bilo da nisam kažnjavan. Mijo je bio navodni financijer, a nađenih 11 kg je otpad. Dio sam ostavio u štali, a dio zatrpao na njivi. Mi smo inače komunicirali u šiframa jer su spominjali možebitno praćenje. A sve je počelo kad sam lani u siječnju upoznao Milu koji mi je rekao da ga svi zovu Mile Kreda. Popili smo kavu, a kad smo se opet sreli u ožujku, pojadao sam mu se kako životarim od penzije. Kad je Mile došao pogledati moju derutnu kuću, za podrum je rekao da nije loš i da je suh pa me pitao zanima li me laka zarada. Metrom ga je izmjerio te kazao da bi tu uzgajali Cannabis jer da ima čovjeka koji će to financirati. Razmišljao sam dan i noć te shvatio da drugog načina za uređenje kupaonice nemam", reko je optuženi umirovljenik Ivan Z.

Mile je pilom izrezao pod u sobi iznad podruma i kroz otvor ugurao cijev koju je spojio s dimnjakom da se manje osjeti smrad. Mijo je spajao lampe i kabele te mi rekao da ne brinem za struju jer će se spojiti na glavnu sklopku na tavanu i da se potrošnja neće vidjeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mile i Mijo su kidali zaperke na biljkama, a onda su jednom mene nazvali i rekli mi da ‘sredim one brkove’ pa sam obrstio 70 biljaka. To ih je naljutilo te su mi rekli da će mi umanjiti zaradu jer sam previše pokidao biljke. Policajci su mi kasnije rekli da za slabiji urod nisam bio kriv ja nego oni, jer nisu mijenjali zemlju već su koristili staru. Druga berba je bila 31. siječnja ove godine. Došli su kombijem, a nedugo zatim mi rekli da imaju neku frku i da ja poberem ostatak, a ono već pobrano je bilo rašireno i sušilo se uz ventilator i radijatore. To sam miješao i okretao, a sutradan su me zvali s nepoznatog broja i pitali jel’ gotovo krečenje", rekao je Ivan Z., koji od druge sadnje nije dobio ni lipe, a prvotnih 15.000 kuna, po zahtjevu tužiteljstva, ako bude pravomoćno osuđen, morat će vratiti, piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo