PROMJENA U MINISTARSTVU ZDRAVSTVA / Umjesto Kujundžića dolazi Beroš: I oporbeni političari priznaju da je vrstan kirurg

Kandidat za ministra ima potporu HDZ-ova Odbora za zdravstvo, o njemu se pohvalno izražavaju i liječnici i političari iz oporbe priznajući mu da je vrstan kirurg

28.1.2020.
18:45
VOYO logo

Milan Kujundžić više nije ministar zdravstva. Smijenio ga je šef Vlade i HDZ-a Andrej Plenković uz objašnjenje da Kujundžić nije u stanju fokusirati se na ono čime se Ministarstvo treba baviti, već na pojašnjavanje tema koje su razotkrili mediji. 

Novi prvi čovjek zdravstva bit će dosadašnji pomoćnik ministra Vili Beroš. Iako je odluku namjeravao objaviti sutra, u utorak poslijepodne to je potvrdio i sam premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novinar RTL-a Adrian De Vrgna kazao je u RTL-u Danas da je budući ministar Vili Beroš, već kada se počelo pričati o Kujundžićevoj smjeni, govorio kako je spreman preuzeti Ministarstvo. Kandidat za ministra ima potporu HDZ-ovog odbora za zdravstvo, o njemu se pohvalno izražavaju i liječnici i političari iz oporbe priznajući mu da je vrstan kirurg. 

VEZANI ČLANCI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Helikopterska služba i prekovremeni sati u zdravstvu

Beroš je rekao da će prihvatiti funkciju ako ga premijer pozove, a premijer ga je pozvao i danas je bio na Markovom trgu i iznio svoj plan aktivnosti. Rekao je da mu je ustroj helikopterske službe i rješavanje prekovremenih sati u zdravstvu najvažnije. 

"Ne možete ispraviti nešto što je desetljećima krivo postavljeno. No, naš hrvatski zdravstveni sustav je u tranziciji i moramo ga prilagoditi i osuvremeniti, učniti realnim. Moramo raditi na kvaliteti i dostupnosti zdravstvene zaštite", kazao je Beroš i dodao da su mu prioritet liječnici i medicinske sestre koji su, kako je rekao, "najveće blago našeg sustava". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U ovom razdoblju treba pokušati i utemeljiti helikoptersku hitnu medicinsku službu", kazao je Beroš i istaknuo da je to potrebno zbog oblika Hrvatske i zato što smo turistička država.

Novinar RTL-a Adrian De Vrgna rekao je da će premijer Andrej Plenković sutra Saboru predložiti imenovanje Vilija Beroša dok se u Sabor vraća Milan Kujundžić. Čini se kako neće raditi probleme većini u Saboru, što je najavljivao kod prošlogodišnje rekonstrukcije Vlade u kojoj ga premijer nije smijenio. Sada je većina prilično čvrsta, a nikome se na izbore ne žuri. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo