odgovorni se pokrili po ušima / Umjesto obećanih manjih računa nakon energetske obnove - stanare pulskih zgrada dočekali neočekivani dugovi i tužba!

Image
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Ne samo da sada moraju plaćati dodatne troškove umjesto kojih im je prije izvođenja radova obećana ušteda, već će ih izvođač radova za te troškove i tužiti

19.4.2018.
9:46
Dusko Marusic/PIXSELL
VOYO logo

Stanovnici dvije zgrade u Puli ostali su neogodno iznenađeni kad su ih nakon energetske obnove zgrada umjesto obećanih manjih računa dočekali - osjetno veći računi, piše Glas Istre. 

Ne samo da sada moraju plaćati dodatne troškove umjesto kojih im je prije izvođenja radova obećana ušteda, već će ih izvođač radova  za te troškove i tužiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priča ide ovako - stanovnici dviju zgrada u Puli sa zajedničkim upraviteljem, Catrom d.o.o. podigli su zajednički kredit za energetsku obnovu zgrade kojom se trebala dobiti jeftinija cijena grijanja i tako u konačnici manji iznos na računima građana. Nažalost, što zbog nedovršenih, što zbog loše izvedenih radova, vlasnicima stanova na leđa  su se strovalili dodatni troškovi, pa tako umjesto povećanja pričuve na 650 kuna na koju su svjesno pristali kada su se odlučili na kredit, na kraju im se ona zbog dodatnih radova povećala na 800 kuna. Umjesto da štede, suvlasnici su prisiljeni idućih 10-ak godina plaćati troškove na koje nisu pristali, niti su ih prouzročili.

Naravno, ključno pitanje koje se u ovoj situaciji postavlja jest gdje su sad upravitelji zgrada koje vlasnici uredno plaćaju i koji bi trebali voditi brigu o stanarima i njihovim potrebama. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Priča počinje kada smo se odlučili na energetsku obnovu i kada smo umjesto izvođača kojeg nam je ponudio Castrum, odabrali drugog, jeftinijeg. Tada nam je odmah predstavnik Castruma rekao da u slučaju da odaberemo drugog izvođača, a ne onog kojeg su oni predložili, oni de facto ne stoje iza nas i sve naknadne probleme morat ćemo sami rješavati. Nije nam bilo sasvim jasno zbog čega nude baš tog konkretnog izvođača radova, imaju li nekakav dogovor s njim, zašto nisu primjerice predstavili dvije, tri ponude? Sve je bilo dobro do pred završetak dogovorenih radova kada su počeli problemi", ispričao je za Glas Istre predstavnik stanara. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo