nova lica / Umjesto Tomaševića i Borić: U Sabor ulaze glumica Urša Raukar Gamulin i čelnica Nove ljevice Ivana Kekin

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Rezultati lokalnih izbora donijet će promjene i u Hrvatskom saboru, koje i koliko će ih biti, preciznije bi se trebalo znati idući tjedan

31.5.2021.
14:41
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

No, već sada je jasno da će Tomislava Tomaševića (Možemo), koji je izabran za gradonačelnika Zagreba, grada koji ima status županije, u Saboru zamijeniti Urša Raukar Gamulin.

Neslužbeno se doznaje da će Radu Borić (NL), koja je u izbornoj noći najavila odlazak iz Sabora jer smatra da je sada važniji Zagreb i rad u Gradskoj skupštini, zamijeniti čelnica Nove ljevice Ivana Kekin, ali ne odmah.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog potrebnih zamjena, slatkih briga imaju i u HDZ-u, trebaju odlučiti tko će u zastupničkim klupama zamijeniti Ivana Celjaka, koji je izabran za sisačko-moslavačkog župana i Anđelka Stričaka, koji je izabran za župana Varaždinske županije. Dužnost župana nespojiva je sa zastupničkom, o zamjenama će odlučiti stranka, odnosno Predsjedništvo i Nacionalno vijeće stranke.

Iako je izgubio od Stričaka, dosadašnji varaždinski župan Radimir Čačić (Reformisti) ne planira povratak u zastupničke klupe, potvrdila je Hini njegova zamjenica u Saboru Natalija Martinčević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
novi gradonačelnik /

Tomašević u prvom intervjuu nakon izbora odgovorio hoće li tužiti Škoru, a građanima poručio: 'Više nema nedodirljivih!'

Image
novi gradonačelnik /

Tomašević u prvom intervjuu nakon izbora odgovorio hoće li tužiti Škoru, a građanima poručio: 'Više nema nedodirljivih!'

No, reaktiviranje mandata može se očekivati od Damira Bajsa (nezavisni) koji je u utrci za bjelovarsko-bilogorskog župana izgubio od Marka Marušića (HDZ). Njega u Saboru mijenja SDP-ova Martina Grman Kizivat (SDP) što bi značilo da će njegovim povratkom u Hrvatski sabor SDP imati jednog zastupnika manje.

Robert Jankovics, predsjednik Mandatno-imunitetnog povjerenstva (MIP) koje prije Sabora odlučuje o zamjenama, kaže da i sam očekuje da u Povjerenstvo stignu zahtjevi za odmrzavanjem i zamrzavanjem mandata, no da još ni jedan nije stigao, jer je zbog formalnih razloga za to još prerano.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trebaju proteći svi žalbeni rokovi, a izbori i formalno završiti, tako da tek idući tjedan očekujem zahtjeve za odmrzavanjem i zamrzavanjem mandata, izjavio je Jankovics.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo