'hvalevrijedan primjer' / Unatoč tome što je Thompson zaradio prijavu zbog fašističkog pozdrava, ministar mu zahvalio na domoljublju

Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Ministar branitelja Tomo Medved pismom je zahvalio Marku Perkoviću Thompsonu na njegovom nastupu u Kninu

18.8.2016.
21:47
Dusko Jaramaz/PIXSELL
VOYO logo

Ministar Tomo Medved, u ime Ministarstva branitelja Republike Hrvatske, pismeno je uputio pismo zahvale Marku Perkoviću Thompsonu za njegov doprinos u sudjelovanju na proslavi 21. obljetnice Oluje u Kninu, prenosi Cro portal.

Image
odbio ju potpisati /

Thompson dobio prekršajnu prijavu jer je na koncertu u Kninu vikao 'Za dom spremni'

Image
odbio ju potpisati /

Thompson dobio prekršajnu prijavu jer je na koncertu u Kninu vikao 'Za dom spremni'

Podsjetimo, kontroverzni pjevač 'zaradio' je prekršajnu prijavu jer je pjevao 'Za dom spremni'.(Foto: Cro Portal)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dana 5.8.2016. godine, u 23.45 sati u Kninu, na stadionu NK Dinara prilikom održavanja koncerta povodom proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, isti je glasno pjevao 'Za dom spremni!', čime je počinio prekršaj iz čl. 5. Zakona o prekršajima protiv DRH-a", pisalo je u prijavi koju je on odbio potpisati.

"Odmah po silasku s bine nakon kninskog koncerta, kninska policija je na putu do bakstagea iz nepoznatih razloga presrela Thompsona u namjeri da ga privede na stranu, Thompsonovo osiguranje nije to dopustilo pa su policajci kasnije došli do bekstagea da bi Thompsonu uručili OBAVIJEST o prekršaju, jer je GLASNO pjevao 'ZA DOM SPREMNI'. Cijeloj javnosti je jasno da je Thompson pjevao pjesmu "Bojna Čavoglave", koja u svom dijelu ima stih ZA DOM SPREMNI i kako logika nalaže, GLASNO, jer koliko je nama poznato ne postoji tiho pjevanje, a isto tako znamo da ta pjesma nije zabranjena. Ista ta policija u svojoj se prekršajnoj OBAVIJESTI poziva na članak 5. Zakona o prekršajima protiv JRM-a., koji ni u jednom djelu ne govori o pjevanju ZA DOM SPREMNI. Očito nekima smeta i Oluja i veličanstvena proslava pobjedonosne Oluje u Kninu, a i ova večer u Kninu koja je posvećena gradu heroju, Vukovaru", nakon proslave Oluje napisano je na službenim Facebook stranicama Thompsona. Međutim, objava je ubrzo uklonjena, a iz pjevačevog tima su naknadno poručili da je post uklonjen na intervenciju nekog iz Vlade. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Thompsonovu obranu je stao i ministar turizma Robert Pauletić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo

Još iz rubrike