škola zabrinuta / Unatoč zabrani, neodgovorni susjedi šeću pse po školskom dvorištu. Djeca trče za loptom, a psi za njima

Za pomoć su se obraćali Mjesnom odboru, komunalnim redarima i policiji

3.10.2022.
8:00
VOYO logo

Nakon što je prošlog tjedna javnost zgrozila snimka napada psa na djecu u blizini škole, javio nam se još jedan zabrinuti zagrebački ravnatelj. Svakodnevno se susreću s, kako kažu, neodgovornim susjedima koji pse šeću po školskom dvorištu. Možda ovako čuju njihov apel! Kad očito ne vide upozorenje.

Zabrana i molba koje se ne pridržavaju svi. Najveći je problem oko dječjeg igrališta. Djeca trče za loptom, a psi za djecom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svakodnevno nam stvaraju probleme od toga da su bez povodca i to veliki psi, dolazi do napada na djecu, ne krvoločnih, ali oni krenu za loptom pa skaču po djeci, dešavalo se da su se otrgnuli s lajne i jako skakali po djeci", kazala je Ivana Ralašić, učiteljica u OŠ Žuti brijeg u Zagrebu.

I zato često djecu moraju maknuti s igrališta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Strah je velik jer čujte životinja je životinja. Kada ih upozorimo da se maknu s obzirom na opasnost znaju biti neugodni i odgovarati na neugodne načine", tvrdi Veljko Kordić, ravnatelj OŠ Žuti brijeg u Zagrebu.

Iako su ih za vrijeme snimanja kiša i kamera otjerali, jednog je dočekala i ekipa RTL-a, što mu baš i nije bilo drago.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NA SAVICI /

Još jedan napad psa na području Zagreba: 'Ne znamo tko je vlasnik, nije mikročipiran'

Image
NA SAVICI /

Još jedan napad psa na području Zagreba: 'Ne znamo tko je vlasnik, nije mikročipiran'

"To je šetač koji svakodnevno prolazi našim igralištem, svaki put da upozorimo i kažem mu da je li vidio natpis da je ulaz zabranjen. On mi svaki put odgovori da on zna svog psa i da nije opasan, riječ je o krvoločnoj skupini. Kažem mu da se makne, on to nikad ne učine", ispričala je Ralašić.

Takvih je, neželjenih gostiju u školskom dvorištu koji dolaze svakodnevno 5-6. Love ih učitelji, domari, ali i djelatnici Dumovca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imali smo ih nekoliko zadnjih godina, evo zadnje prije 20-ak dana smo imali smo dojavu da je belgijski ovčar u dvorištu, odmah smo krenuli jer su škole prioritet, no prije nego smo stigli došao je vlasnik po psa", izjavio je Damir Skok, ravnatelj ZOO Vrta Zagreb.

Za pomoć su se obraćali Mjesnom odboru, komunalnim redarima i policiji. Razmišljali su i o zakonskoj zabrani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Razmišljali jesmo, ali budući da je javna površina i da se ovdje nalazi školsko igralište koje koriste obitelji koje žive u blizini vikendom, mislim da je neprimjereno da zatvorimo ga u potpunosti. Sada smo bespomoćni i sada apeliramo na vlasnike pasa da poštuju ovo dvorište", kazao je Kordić.

Nadaju se da će ih čuti neodgovorni šetači, ali i netko od nadležnih te im pomoći u stavljanju pravih tabla za zabranu. Možda njih građani ozbiljnije dožive.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo