dugoočekivani proces / Uoči suđenja Marini Lovrić Merzel za RTL govori njezin odvjetnik Čedo Prodanović i zviždačica Jasmina Jovev

Ovog četvrtka, baš na Dan žena, počinje suđenje jednoj od, svojedobno, najmoćnijih hrvatskih političarki

4.3.2018.
18:55
VOYO logo

Od servirke u bolnici do jedne od najmoćnijih žena u Hrvatskoj politici! Tri mandata, članica predsjedništva SDP-a. Činilo se da je Marini Lovrić Merzel samo nebo granica. Sve do prvog travnja 2014. kada je uhićena.

Pet je mjeseci provela je u zatvoru. Četiri godine nakon uhićenja počinje suđenje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kada već u javnosti budete osuđeni, kad vas prikažu u najmanju ruku čudovištem znate kako to izgleda, da to svakom normalnom čovjeku nije jednostavno. Međutim, ja sam sigurna da ću ja svoju nevinost dokazati", prokomentirala je tada Merzel. 

"Taj postupak je za nju sigurno silno opterećenje, kao što je uostalom i svaki dugotrajan proces. On na određeni način ometa normalan život optuženika u takvim situacijama. Ona je naravno svjesna svega što ju čeka, orijentirana na svoj posao novi koji radi i jasno, sad će se s time malo više pozabaviti kad postupak počne, ali neki normalan život mora teći i mimo toga", rekao nam je njezin odvjetnik Čedo Prodanović. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A to nije lako onomu komu se na teret stavlja čak sedam kaznenih dijela. Osim onih već poznatih poput afere Hitna i Ceste morat će dokazati da u privatne svrhe nije potrošila županijskih 6 milijuna kuna. I to jedne od najsiromašnijih županija u Hrvatskoj. 

"Ovo je toliko dno dna i primitivno i izvan svake pameti. Ja od svoje plaće mogu platiti sve ono što meni treba", brani se bivša županica. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali nije, tvrdi Uskok, svojim novcem platila ni estetske operacije na koje je s popustom, potrošila 32.600 kuna. Da se proračunski novac nezakonito troši. prva je ukazala bivša šefica njezina kabineta kad je USKOK-u predala dio dokumentacije koja to potvrđuje. 

"Prije četiri godine sam govorila da se nadam da će ljudi slijediti na neki način moj primjer, da neće samo anonimno govoriti o nekim problemima, nego da će javno o tome progovoriti. Mislim da to nije tako, a prvenstveno zato što ne postoji sustavan način zaštite zviždača", izjavila je zviždačica Jasmina Jovev.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od suđenja, kaže, ne očekuje puno. 

"Četiri godine se čekalo na početak suđenja. Evo, nadam se da će biti brzo", kaže Jovev. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obzirom na broj djela koji se Marini Lovrić Merzel stavljaju na teret, a i po dosadašnjoj praksi na suđenjima nekih drugih moćnika - čini se da se Jasminine nade neće obistiniti. Pred Hrvatskom je još suđenje koje bi se moglo rastegnuti i na deset godina. 

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo