sastavljanje vlade / Uoči sutrašnjeg sastanka, zapelo na fotelji ministra unutarnjih poslova: žele ju i Most i HDZ

U središnjici HDZ-a sutra se nastavljaju pregovori Mosta i Domoljubne koalicije o sastavljanju Vlade. No i uoči sastanka na kojem će se dijeliti resori u Vladi, čini se da je zapelo na fotelji ministra unutarnjih poslova. MUP žele i Most i HDZ

3.1.2016.
18:54
VOYO logo

Most želi kontrolu nad represivnim aparatom. Ono o čemu se šuškalo, da žele svog čovjeka na čelu MUP-a i SOA-e, sada je javna stvar.

"Izašlo je u medijima, to je točna informacija da se Most zalaže da dobije resor MUP-a kako bismo osigurali da se konačno počne s aktivnijom borbom protiv korupcije i kriminala", izjavio je glasnogovornik Mosta Nikola Grmoja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako MUP nije nadležan za reforme o kojima je Most pričao, Grmoja poručuje - MOST će na tome inzistirati!

"Bit ćemo jako tvrdi u tim pregovorima, jer ne želimo formirati vladu, a da nemamo nikakve garancije da će se te reforme provesti. Onda bolje ići na nove izbore", dodao je Grmoja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrh HDZ-a na nove poruke šuti, no neslužbeno se može čuti da neće tako lako odustati od MUP-a i pravosuđa. Mostu zamjeraju što ovakvim pristupom HDZ prikazuje kao "nepoštenog" partnera kojeg moraju kontrolirati.

Šef HDZ-a putem Facebooka poručuje - ministarstva se neće dijeliti stranačkim podobnicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U ponedjeljak ćemo kolegama iz Mosta predložiti plan reorganizacije javne uprave. Temelj našeg prijedloga drastično je smanjenje broja agencija, državnih ureda, zavoda i javnih ustanova", napisao je TomislavKaramarko

I to nije sve što HDZ namjerava rezati. Hoće li Most u konačnici dobiti pet ili šest ministarskih fotelja ovisit će o tome hoće li proći ideja HDZ-a da se broj ministarstava smanji na njih svega 17. Također će se raspravljati o tome da se sve državne tvrtke objedine u jedan državni holding. Manje fotelja za podjeliti - ogorčenija bitka za njih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Mostu kažu: nemamo ništa protiv manje ministarstava, ali nećemo i manje resora za sebe. Predlažu da u resor okoliša, koji su tražili za sebe, uđe i uvijek lukreativna energetika. 

"Razgovarali smo o spajanju poduzetništva s gospodarstvom, logična bi stvar bila izdvajanje energetike iz gospodarstva i spajnje sa zaštitom okoliša. Ono na čemu ćemo inzistirati je ovih šest ili sedam ministarstava", rekao je Grmoja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije nam do fotelja, tvrdili su i HDZ i Most. Sada kada su pregovori došli u fazu podjele fotelja, do njih im je ipak itekako stalo.

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo