INSPIRATIVNA PRIČA / Upoznajte ginekologa koji nakon posla juri trenirati djecu s Downom, a tek sad ga čeka lavovski izazov

Iako bi mnogima i pri samom pogledu na ovo ponestalo hrabrosti i motivacije, ne i njemu. Uvjeren je da će do jeseni ovdje biti dvorana

24.5.2018.
18:27
VOYO logo

Doktor Danijel Bursać ginekolog je u Kliničkoj bolnici Merkur u Zagrebu. Nakon radnih sati, koje ni sam više ne broji, njegov posao ili bolje rečeno misija, nije gotova. Tada liječničku kutu zamjenjuje kimonom i djecu s teškoćama u razvoju besplatno trenira taekwondo

Od grada je, nakon nekoliko upornih godina traženja, dobio veći prostor - ali u katastrofalnom stanju. No, prema svemu sudeći, ni to ga neće spriječiti da ostvari što si je zacrtao. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon mnoštva propalih natječaja, novi prostor konačno je tu. No on je sve samo ne nov.

Pri dolasku sam odmah uočila zidove koji prokišnjavaju. Najvjerojatnije se radi o propuštanju izolacije s vanjske strane zgrade. Svi ti izlozi željezne konstrukcije su truli tako da kod svake oborine kiše voda dođe do pola dvorane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sa svojom ekipom volontera iz Taekwondo kluba Čigra u tom prostoru bi želio urediti dvije dvorane i popratne prostorije u kojima bi djeca s Down sindromom i drugim teškoćama u razvoju, ali i odrasli, mogli trenirati.

“Ja sam se osobno dugo vremena bavio taekwondoom pa sam s vremenom uvidio da bi takve vježbe mogle pomagati i djeci sa spomenutim sindromom", priča nam Bursać.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok ne nađe novac za uređenje, to radi ovdje. U dvorani od 70 četvornih metara zna vježbati i do 30-ero djece.

U novih 200 kvadrata mogli bi primiti još zainteresiranih, no od toga ih dijeli još puno posla i novca. Trema im, otprilike, oko 150 tisuća eura za cjelokupno uređenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali ni sada nije besplatan. Mjesečni najam i režije iznose oko 4 tisuće kuna. Kako će sve platiti - ne zna, ali ne odustaje.

“Vi kad vidite konačne rezultate, a to je da ta djeca uživaju na tom treningu, da si im dao nešto što inače nisu imala, da s njima imaš određene trenutke u životu koje čine njihov život bogatijim, kvalitetnijim, onda te to veseli, onda te to gura dalje”, kaže naš sugovornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže, nije bilo boljih prostora, a plus je dobio i zato jer se Udruga za sindom Down, čijim je korisnicima vježbanje nužno, nalazi preko puta.

“Veselim se što će djeca napokon imati još jedno mjesto za odlazak, naročito kad je loše vrijeme jer tada nigdje ne idu. Ovo je stvarno super", ističe Natalija Belošević, predsjednica Udruge za sindrom Down u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Danijel je cijeli život posvetio djeci. Kada je dežuran, porodi ih oko osmero, a nakon rađaonice trči u dvoranu.

Iako bi mnogima i pri samom pogledu na ovo ponestalo hrabrosti i motivacije, ne i njemu. Uvjeren je da će do jeseni ovdje biti dvorana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UKOLIKO ŽELITE DONIRATI ILI NA BILO KOJI DRUGI NAĆIN POMOĆI DANIJELU BURSAĆU DA STVORI HUMANE UVJETE ZA RAD S DJECOM KOJA IMAJU DOWN SINDROM, OBRATITE NAM SE NA E-MAIL ADRESU vijesti.hr@rtl.hr ILI SREDSTVA UPLATITE NA ŽIRO RAČUN HR6323400091110127235 KOD PBZ banke S NAZNAKOM TK Cigra

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo