Tvrdnje o filmu Sunčica / Uprava kina Europa 'sa zgražanjem' odbacila tvrdnju Milana Bandića s Gradske skupštine

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Smatraju da se iznošenjem netočnih informacija nastoje obezvrijediti postignuti rezultati

18.4.2019.
15:56
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Uprava kina Europa odbacila je u četvrtak "sa zgražanjem" tvrdnju zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da je Boris T. Matić silovanim ženama Vukovara za njihovu tribinu fakturirao račun od 30 tisuća kuna.

"Navedena neistinita tvrdnja odnosi se na premijeru filma Sunčica u organizaciji Udruge žena u domovinskom ratu koja se održala u ožujku 2014. Tada su naplaćeni uobičajeni suorganizacijski troškovi za premijeru filma u iznosu od tri tisuće kuna + pdv. Isti iznos vraćen je Udruzi nakon usmenog zahtjeva predstavnika Grada Zagreba koji su za tu projekciju iskoristili jedan od ugovorom predviđenih gradskih termina", stoji u reakciji na današnju Bandićevu izjavu na sjednici Gradske skupštine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodaju kako su organizatori premijere to i sami potvrdili u izjavi danoj Jutarnjem listu od 14. travnja, da je tadašnja predsjednica Udruge žena u Domovinskom ratu Marija Slišković rekla da im je uprava kina isprva naplatila tri tisuće kuna za korištenje kina, ali kasnije su im novac vratili.

"Izražavamo žaljenje što se daljnjim iznošenjem netočnih informacija od strane gradskih vlasti nastoje obezvrijediti rezultati postignuti djelovanjem UO ZFF i Propeler Filma u proteklom desetljeću", ističu iz kina Europa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo