Traže očitovanje HANFA-e / Uprava Uljanika: 'Došlo je do dovođenja u zabludu dioničara, vjerovnika i djelatnika društva'

Image
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Održao se nezakoniti sastanak, a rezultirao je nedopuštenim zaključcima koji oštećuju Uljanik Grupu

11.12.2018.
13:18
Dusko Marusic/PIXSELL
VOYO logo

Od Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga zatraženo je očitovanje o ulasku članova Uprave DIV Grupe u brodogradilište 3. Maj. Postojao je jasni nalog ovlaštenih osoba da njihov ulazak nije najavljen odgovornim osobama. 

Taj nezakoniti sastanak rezultirao je krajnje nedopuštenim zaključcima kojima se članovi Uprave konkurentskog brodogradilišta upuštaju u aktivnosti kojima se nanosi poslovna šteta Uljanik Grupi i Brodogradilištu 3. Maj. Pri tome se sugerira provedba nezakonitih procedura u kojoj je predmetna komunikacija izuzeta od strane nadležnih službi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brodogradilište Uljanik i 3. Maj kotiraju se na Zagrebačkoj burzi od 2004. godine. Navedene činjenice bezuvjetno obavezuju oba društva, ali i sve treće osobe, da se u svome postupanju bezrezervno pridržavaju svih zakona i propisa, posebice onih koji uređuju tržište kapitala te bitne utjecaje na postupke i procjene dioničara.

Sukladno zakonu i internim aktima, Društvo je u slučaju ugrožavanja poslovnih interesa dužno poduzeti mjere zaštite od moguće štete od aktivnosti svih aktera uključenih u događaj. Tako je Društvo zbog neovlaštenog ulaska službenih 
predstavnika konkurentskog brodogradilišta registriralo nedopuštenu komunikaciju s domene uljanik.hr. To se dogodilo između sindikalnog povjerenika i člana Štrajkaškog odbora te člana Nadzornog odbora brodogradilišta 3. Maj i člana Uprave DIV Grupe. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HANFA ovakvo postupanje ocjenjuje nedopuštenim. Član Uprave DIV Grupe potpisao je potvrdu o povjerljivosti i raspolagao je s povjerljivim informacijama. Navedene osobe su u toj komunikaciji izmjenile zaključke sa spomenutog nelegalnog sastanka u prostorima Društva, pri čemu član Uprave DIV-a djelatnicima brodogradilišta 3. Maj šalje koncept poduzimanja niza nedopuštenih pravnih radnji koje nanose štetu Društvu i njegovim dioničarima.

Image

Kako smo u 2018. uništili brodogradnju? Propast Uljanika i 3. maja u 30-ak fotografija

Image

Kako smo u 2018. uništili brodogradnju? Propast Uljanika i 3. maja u 30-ak fotografija

S obzirom da je Republika Hrvatska vlasnih 27 posto dionica Uljanika, navedeni postupci su štetni konkretno za Hrvatsku, ali i brodogradilište 3. Maj, kao i za sva društva Uljanik grupe. Posebno je dvojben postupak u kojem sindikalni povjerenik, član Štrajkaškog odbora i član Nadzornog odbora, javnosti i institucijama predstavlja zaključke rješavanja problema poslovanja Brodogradilišta 3. Maj, a koji su mu na nedozvoljen način dostavljeni sa službene e-mail adrese od strane člana Uprave konkurentske tvrtke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isti materijali su kao prijedlozi rješenja dostavljeni Vladi RH i raznim ministarstvima upravo u trenutku kada Uljanik Grupa s nadležnim predstavnicima izvršne vlasti u RH usklađuje svoj program restrukturiranja Uljanika kojim se predviđa i rješavanje poslovne budućnosti navedenog riječkog brodogradilišta. Došlo je do dovođenja u zabludu dioničara i vjerovnika, kao i djelatnika društva koji se nalaze u iznimno teškoj situaciji.  

Ovakvo netransparentno ponašanje odgovorne osobe člana Uprave konkurentske tvrtke i predstavnika radnika, člana Štrajkaškog odbora i člana Nadzornog odbora Brodogradilišta 3. Maj, dovelo je do narušavanja odnosa i prekida komunikacije službenih predstavnika radnika i odgovorne osobe društva Brodogradilišta 3. Maj te otežavanja nastavka dijaloga i rješavanja trenutne situacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovakvim nezakonitim postupanjem te neovlaštenim ulaskom u krug riječkog brodogradilišta, počinjena je značajna šteta većinskom vlasniku Brodogradilišta 3. Maj koji se nalazi u procesu restrukturiranja, piše u priopćenju uprave Uljanika HANFA-i. 



Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo

Još iz rubrike