vladina uredba / Upravne pristojbe smanjene 30 posto: pogledajte koliko ćete sada plaćati izradu putovnice, vozačke

Image
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Pristojbe se smanjuju i poduzetnicima: 'Ova uredba pokazuje kako je glavni cilj ekonomske politike Vlade smanjiti teret gospodarstvu', kazala je Martina Dalić

26.1.2017.
11:45
Zeljko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Vlada je na sjednici u četvrtak donijela uredbu kojom se upravne pristojbe koje se plaćaju tijelima državne uprave, a čine prihod državnog proračuna smanjuju za 30 posto.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković je istaknuo da je to još jedan korak kojim se rasterećuju i građani i poduzetnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ta se uredba primjerice odnosi na pristojbe koje građani plaćaju za izradu putovnice, koja će se sada plaćati 50 kuna (200 kn u žurnom postupku), za izradu vozačke dozvole, što će sada koštati 15 kuna ili za osnivanje trgovačkog društva, za što će pristojba iznositi 250 kuna.

Pristojbe se smanjuju i poduzetnicima, a potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić izjavila je da ta uredba pokazuje kako je glavni cilj ekonomske politike Vlade smanjiti teret gospodarstvu, što je zajednički zadatak svih resora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Donesena je i odluka kojom se Ministarstvo vanjskih i europskih poslova zadužuje za početak prodaje diplomatske i konzularne imovine bivše države.

Odluka je temeljena na informacijama sadržanima u rezoluciji Zajedničkog odbora za sukcesiju diplomatske i konzularne imovine bivše SFRJ iz listopada prošle godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o nekretninama, umjetninama, i drugoj imovini, a ovom odlukom Ministarstvo vanjskih poslova dobilo je suglasnost za početak prodaje nekretnina s najmanjom traženom cijenom.

HRT će sjednice Vlade snimati bez naknade

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Donesen je i zaključak u vezi s potpisivanjem aneksa ugovora između Vlade i Hrvatske radiotelevizije, temeljem kojeg će HRT od sada sjednice Vlade snimati bez naknade. 

Vlada i HRT su ugovor o pružanju usluga snimanja sjednica Vlade i drugih događaja potpisale početkom 2014. godine, koji je početkom 2015. dopunjen odredbom da će se za tu uslugu HRT-u plaćati naknada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obveza Vlade da HRT-u plaća snimanja istječe 31. siječnja ove godine, a Vlada je odlučila da se naknada za sjednice Vlade neće plaćati, dok će se snimanje drugih događaja u dvorani u kojoj se inače održavaju sjednice mjesečno plaćati 15,9 tisuća kuna plus PDV.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo