TRAŽI SE VICEGUVERNERE

USKOK ga istražuje, ukinuli mu imunitet: Lovru Kuščevića smjestili u Odbor za zakonodavstvo

Odbor je odobrio promjene u sastavima saborskih radnih tijela

Image
Foto: Slavko Midžor/Pixsell
Hina/ 20.9.2019. u 10:37

Nakon ljetošnje rekonstrukcije Vlade, odnosno povratka nekih ministra u zastupničke klupe te odlaska nekih zastupnika u izvršnu vlast, saborski Odbor za izbor, imenovanja i upravne poslove je odobrio promjene u sastavima saborskih radnih tijela. 

Bivši ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić imenovan je voditeljem Izaslanstva Hrvatskog sabora u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe te članom Odbora za poljoprivredu. Vesnu Bedeković, koja je postala ministrica za demografiju na mjestu predsjednice Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu, zamijenit će Irena Vukasnović Petrijevčanin (HDZ).

Bivši ministar uprave Lovro Kuščević, koji se vratio u Sabor i kojemu je na zahtjev DORH-a, ukinut imunitet, postaje član Odbora za zakonodavstvo. "Nije cvijet u Odboru za zakonodavstvo", konstatirao je tom prilikom Silvano Hrelja (HSU).  Odluke Odbora treba potvrditi Hrvatski sabor. 

Sabor potvrdio skidanje imuniteta Kuščeviću

Hrvatski sabor prihvatio je u petak izvješće Mandatno-imunitetnog povjerenstva (MIP) o ukidanju imuniteta bivšem ministru uprave Lovri Kuščeviću te o vraćanju u Sabor dvojice bivših ministara Tomislava Tolušića i Gorana Marića, koji su nakon srpanjske rekonstrukcije Vlade aktivirali zastupničke mandate.

Zahtjev za skidanje imuniteta Kuščeviću podnijelo je Državno odvjetništvo Hrvatske radi pokretanja kaznenog postupka zbog sumnje u zlouporabu položaja, a praksa je MIP-a da u takvim slučajevima skida imunitet zastupnicima.

Sabor nije skinuo imunitet zastupniku Ivanu Klarinu (SDP) budući da su ga za kaznena djela klevete tužila dva privatna tužitelja, Ante Kulušić i samoborski DIV.

Hina/ 20.9.2019. u 10:37

Više s weba

Pročitajte još

Image
epidemija

Stožer objavio nove podatke o zaraženima: Umrlo je 14 ljudi

Više s weba