'POČINJENJE KAZNENOG DJELA' / USKOK podigao optužnicu protiv Redžepija zbog trgovanja utjecajem u slučaju skrbništva nad Severininim sinom

Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Redžepi je navodno vršio pritisak na sudskog vještaka zbog čega se on na kraju izuzeo iz cijelog slučaja

13.12.2021.
15:58
Davor Puklavec/PIXSELL
VOYO logo

USKOK je podignuo optužnicu protiv hrvatskog državljanina zbog počinjenja kaznenog djela trgovanja utjecajem, a neslužbeno se doznaje da je riječ o liječniku i bliskom suradniku pokojnog gradonačelnika Milana Bandića, Gzimu Redžepiju.

Optužnicom ga se tereti da je krajem kolovoza 2020. godine u Zagrebu, počinio kazneno djelo trgovanja utjecajem na način da je koristeći autoritet kojeg nesumnjivo uživa kao zastupnik Gradske skupštine Grada Zagreba i višegodišnji bivši zamjenik pročelnice Ureda za zdravstvo Grada Zagreba, kao i činjenicu da je bio osoba od povjerenja tadašnjeg gradonačelnika Grada Zagreba, pokušao utjecati na ishod vještačenja u jednom sudskom postupku koji se vodi pred Općinskim građanskim sudom u Zagrebu radi izmjene odluke o roditeljskoj skrbi i uzdržavanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

USKOK je istragu protiv Redžepija pokrenuo još u travnju, a radi se o sporu između Milana Popovića i Severine Vučković oko skrbi nad zajedničkim sinom, u kojem je Redžepi navodno pokušavao utjecati na odluku vještaka da skrbništvo nad dječakom dodjeli Popoviću.

Image
TRGOVAO UTJECAJEM? /

Uskok pokrenuo istragu protiv gradskog zastupnika Gzima Redžepija

Image
TRGOVAO UTJECAJEM? /

Uskok pokrenuo istragu protiv gradskog zastupnika Gzima Redžepija

USKOK navodi kako je optuženik, nakon što je u tom postupku sud imenovao dvojicu vještaka za provođenje multidisciplinarnog psihijatrijsko-psihologijskog vještačenja u svrhu donošenja odluke s kojim će roditeljem maloljetno dijete stanovati, tijekom provođenja vještačenja inicirao sastanak s jednim od imenovanih vještaka. Radi se o vještaku koji je zaposlenik i ujedno zamjenik ravnatelja Psihijatrijske bolnice koje je osnivač Grad Zagreb slijedom čega okrivljenik može utjecati na poslovanje bolnice u kojoj je ovaj zaposlenik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom sastanka je okrivljenik vještaku rekao da je dobar prijatelj s tužiteljem u navedenom sudskom postupku, odnosno Milanom Popovićem, pri čemu je isticao njegove kvalitete, donatorstvo i sve što je učinio za grad Zagreb i za njega osobno. Osim toga mu je rekao da je tužitelj dobar otac, neizravno aludirajući na potrebu donošenja nalaza u njegovu korist. Također je od vještaka zatražio da ga izvijesti kakvu će odluku u predmetu donijeti. Kada ga je vještak, ne želeći postupiti suprotno svojem stručnom uvjerenju već svoj nalaz temeljiti isključivo na pravilima struke i stanju predmeta, izvijestio da je odlučio izuzeti se iz navedenog predmeta, okrivljenik je izrazio nezadovoljstvo takvim slijedom događaja.

Popović je u travnju za RTL demantirao sve što je Redžepiju stavlja na teret tvrdeći kako on nema saznanja o nikakvom sastanku s vještakom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znači li to da nitko ne smije reći: 'Ej, moj prijatelj je jako dobar otac.' Zato što u ovom što sam pročitao piše da, aludirajući time na to da ovaj vještak treba napisati određeni nalaz. Pa majku mu. Znači on ne smije reći svoje mišljenje da sam ja, kao njegov prijatelj, dobar otac samo zato da ne ispadne da on time čini kazneno djelo. Ma suludo", komentirao je tada za RTL, no sada ispada da USKOK smatra kako je ipak bilo elemenata kaznenog djela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo