NAKON DOVRŠENE ISTRAGE / USKOK podigao optužnicu: Zločinačko udruženje više tvrtki oštetilo za 800.000 kuna

Image
Foto: Ilustracija/Jurica Galoic/PIXSELL

Optuženu skupinu u kojoj je i jedna djelatnica Fine terete za niz nedjela u sastavu zločinačkog udruženja

28.2.2019.
15:35
Ilustracija/Jurica Galoic/PIXSELL
VOYO logo

Uskok je nakon dovršene istrage pred osječkim sudom podigao optužnicu protiv 10 osoba osumnjičenih da su se od siječnja do lipnja prošle godine udružili u zločinačku organizaciju koja je više tvrtki oštetila za najmanje 808.000 kuna.

Optuženu skupinu u kojoj je i jedna djelatnica Fine Uskok tereti za niz nedjela u sastavu zločinačkog udruženja – od prijevara, krivotvorenja isprava, primanja i davanja mita te poticanje na ta nedjela, izvijestilo je Državno odvjetništvo na svojoj internetskoj stranici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tužiteljstvo prvu dvojicu optuženika tereti da su od siječnja do 4. lipnja 2018. u Vinkovcima i drugim mjestima, u zajedničko djelovanje povezali sedam okrivljenih koji su u ime tvrtke petootkivljenika od više poduzeća tražili isporuku robe koju navodno nisu planirali platiti.

Pritom su Fini i jednom web portalu poslali krivotvorenu dokumentaciju i podmirili ranija dugovanja kako bi tvrtku preko koje su naručivali robu prikazali pouzdanim poslovnim partnerom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlasnik tvrtke potom je po uputama vrha kriminalne organizacije izradio i ovjerio veći broj zadužnica, dok su četvorica okrivljenika, koji su se neistinito predstavljali kao zaposlenici te tvrtke od više trgovačkih društava zatražili isporuku razne robe s odgodom plaćanja nudeći kao jamstvo prethodno sačinjene fiktivne zadužnice

Osim toga, tvrdi tužiteljstvo, s jednim teleoperaterom sklopili su i niz pretplatničkih ugovora kako bi dobili mobitele uz otplatu na rate koje nisu namjeravali podmiriti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Desetookrivljenu djelatnicu Fine Uskok tereti da je "na traženje vođe udruženja i uz obećanje da će za to biti nagrađena, u dva navrata, protivno odredbama Pravilnika o načinu i postupku provedbe ovrhe na novčanim sredstvima kojim je propisano i davanje podataka te Pravilniku o Jedinstvenom registru računa i Uputi o dostavljanju podataka u i iz Jedinstvenog registra računa, obavila tražene provjere i o njima obavijestila prvookrivljenog".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo