novi skandal u Holdingu / USKOK pokrenuo istragu protiv djelatnika Vodoopskrbe: primili mito od korisnika ilegalnog priključka

Image

Okrivljeni djelatnici te gradske tvrtke su po sumnjama USKOK-a, primili mito kako bi izradili novi zapisnik na temelju kojeg bi se izvršio umanjeni izračun naknade i omogućila obročna otplata

29.9.2015.
15:58
VOYO logo

USKOK je pokrenuo istragu protiv voditeljice Odjela za unapređenje prodaje i referenta u podružnici Zagrebačkog holdinga Vodoopskrbi i odvodnji tereteći ih da su jednom korisniku ilegalnog priključka u zamjenu za tisuću eura mita umanjili dug za usluge.

Okrivljeni djelatnici te gradske tvrtke, zaduženi za naplatu duga za vodne usluge koje su bez valjane osnove bile korištene putem protupravno izvedenih priključaka, su po sumnjama USKOK-a, primili mito kako bi izradili novi zapisnik na temelju kojeg bi se izvršio umanjeni izračun naknade i omogućila obročna otplata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što su djelatnici te tvrtke korisniku protupravno izvedenog priključka utvrdili visinu naknade, referent mu je predočio da mu se može zaračunati umanjena naknada potrošnje vode, ali da za takvo njihovo postupanje voditeljici Odjela treba obećati nagradu.

Korisnik se potom obratio voditeljici koja je od njega zatražila 1.000 eura kako bi se iz spisa predmeta uklonili raniji zapisnici i izradili novi, na što je korisnik pristao te je prvookrivljenici 28. rujna 2015. predao 1.000 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u utorak je na novinarsko pitanje može potvrditi informaciju o dvoje uhićenih u Vodoopskrbi i odvodnji, rekao da je kod njega jutros bila direktorica Vodoopskrbe i odvodnje te da policija radi svoj dio posla.

"Neke stvari se ne govore, nego se rade. Sve službe neka rade svoj posao. Ja sam informiran od početka o tome, ali o tome se ne govori zbog zaštite posla kojega treba obaviti", istaknuo je Bandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo