nastavak sage janaf / USKOK ubire prve rezultate nakon niza uhićenja! Šef goričke vodoopskrbe sve priznao, Barišić i Grgić i dalje poriču krivnju!

Sve više osumnjičenih u aferi Janaf želi suradnju s USKOK-om.

30.9.2020.
20:00
VOYO logo

13 dana od niza uhićenja u aferi Janaf, USKOK ubire prve rezultate. Nakon šefa velikogoričke vodoopskrbe Tomislava Jelisavca koji je iz remetinečkog zatvora zatražio nadopunu obrane pa istražiteljima sve priznao i ishodovao izlazak na slobodu, suradnju s USKOK-om želi sve više osumnjičenih. 

Troje se navodno odnosi na velikogoričkog gradonačelnika Dražena Barišića, a još troje sumnjivih na njegovog kolegu iz Nove Gradiške Vinka Grgića. Dvoje njih već je danas napustilo Remetinec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
rasprava u saboru /

Glavni državni revizor: 'Zadnja revizija u Janafu bila je prije 6 godina. I tada je utvrđeno dosta nepravilnosti'

Image
rasprava u saboru /

Glavni državni revizor: 'Zadnja revizija u Janafu bila je prije 6 godina. I tada je utvrđeno dosta nepravilnosti'

Unutar ćelije očito nije lako pa mnogi, u zamjenu za slobodu, traže razgovor u USKOK-u. Jedna od njih je i referentica iz Velike Gorice koja je danas napustila zatvor.

"Moja branjenica je iznijela sve činjenice koje su sadržane u tom rješenju o istrazi, o svemu se očitovala, dala cjelovitu obranu, priznala krivnju, preuzela na sebe odgovornost za svoje kazneno djelo zlouporabe položaja i u tom smislu smo jučer na USKOK-u postupali", izjavio je Vlado Rebić, odvjetnik Katarine Gašparović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To ne znači, kaže njezin odvjetnik, da je s USKOK-om sklopila nagodbu, već je samo iznijela obranu, odgovarala na pitanja i razjasnila neke činjenice. 

"Moja branjenica nije ni u kakvom odnosu s gradonačelnikom i ona ni nije mogla ni na kakav način štetiti gradonačelniku, od njega nije ni mogla dobivati naloge niti je s njim komunicirala", dodao je Rebić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim šefa vodopskrbe koji je USKOK-u sve priznao i navodno potopio Barišića, pitanje je koliko su ga teretili ostali.

"Obrana gospodina Jelisavca, ukoliko je ona doista onakva kakva se u medijima govori, onda to sigurno nije dobra vijest za gospodina Barišića, međutim prvo moramo vidjeti što je on rekao, ja ću to znati sutra, onda možemo komentirati koliko je to štetno za obranu gospodina Barišića", rekao je Ljubo Pavasović Visković, odvjetnik Dražena Barišića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barišić svoju obranu za sad ne želi nadopunjavati, jer sve što je želio reći, rekao je na prvom ispitivanju.

"On i dalje poriče krivnju - i ono što je iznimno bitno - njemu se ne stavlja na teret koruptivno djelo ili da bi mu mito bilo obećano", napomenuo je Pavasović Visković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priznati krivnju ne želi ni drugi pritvoreni gradonačelnik Vinko Grgić jer, tvrdi, nikakvo kazneno djelo primanja mita nije ni učinio. Njegov odvjetnik još nema saznanja je li ga netko konkretno teretio. 

"Ne vidim koji bi to supočinitelji bili u doticaju u uzročno posljedičnoj vezi s Vinkom Grgićem, pa ne vidim što bi to njega teretilo. Bi li za vas veću težinu imalo da recimo Krešo Petek odluči nadopuniti obranu? Teoretski to bi imalo veću težinu. Ali opet morali bismo čuti što on to kaže", kazao je telefonom Zoran Mataić, odvjetnik Vinka Grgića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što je tko rekao i što bi tek mogao, još će se očito raspetljavati jer istraga je otvorena prije samo 13 dana. 

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo