RASKOL NA POMOLU? / Uskoro odluka o sudbini Jadranke Kosor

Image

Unutarstranački izbori na svim razinama trebali bi početi u idućih mjesec i pol dana, najavio je glavni tajnik HDZ-a.

14.12.2011.
8:15
VOYO logo

Glavni tajnik HDZ-a Branko Bačić najavio je kako će unutarstranački izbori na svim razinama početi u idućih mjesec i pol dana.

"Statut stranke je predvidio da se svake četiri godine održavaju unutarstranački izbori, a zadnji su takvi izbori koji su obuhvatili sve razine, od temeljnih ogranaka do predsjedništva stranke, održani u proljeće 2008. godine. To znači da će u idućih mjesec i pol započeti novi unutarstranački izbori", izjavio je Bačić večeras u Splitu.

Bačić je u utorak navečer u sjedištu županijskog splitsko-dalmatinskog HDZ-a nazočio sastanku te stranačke organizacije, ali je u izjavi novinarima odbacio medijska nagađanja da je dolazak u Split dio misije prevladavanja navodnih poteškoća u splitskom županijskom i gradskom HDZ-u, nego je taj sastanak, kako je rekao, dogovoren ranije.

"Sastali smo se da proanaliziramo rezultat u 10. izbornoj jedinici i da damo podršku predsjednici stranke i stranačkom vodstvu na očuvanju stranke u ovim teškim trenucima za stranku i da se krene u unutarstranačke demokratske izbore. To je bio razlog mojeg dolaska", rekao je Bačić odgovarajući na upite novinara nakon sastanka.

Bačić je bio i nositelj HDZ-ove liste u 10. izbornoj jedinici u kojoj je ta stranka osvojila 5 zastupničkih mandata u Hrvatskom saboru, od kojih je jedno namijenjeno koalicijskom partneru Hrvatskoj građanskoj stranci (HGS) Željka Keruma.

Govoreći o sastanku na kojem se razmatralo minule izbore, Bačić je je izrazio zadovoljstvo raspravom.

"Bilo je različitih pogleda na izborne rezultate u 10. izbornoj jedinici, ali s obzirom na uvjete u kojima je HDZ djelovao, ne samo u 10. izbornoj jedinici, nego u cijeloj Hrvatskoj, možemo iskazati zadovoljstvo postignutim rezultatom", rekao je Bačić.

On je također rekao da se na sastanku nije raspravljalo o  ostavci Jerka Rošina na dužnost dopredsjednika splitskog gradskog odbora HDZ-a.

Povjerenik županijskog splitsko-dalmatinskog HDZ-a Ante Sanader i predsjednik splitskog Gradskog odbora HDZ-a Dujomir Marasović odbacili su navode nekih portala da između njih postoji prijepor nakon nedavnih parlamentarnih izbora.

"U HDZ-u nema nikakvih prijepora, mi smo demokratska stranka i normalno je da ima različitih mišljenja o kojima raspravljamo", kazao je Sanader koji je i župan splitsko-dalmatinski.

Marasović je ustvrdio da je prijepor između njega i Ante Sanadera "izmišljotina 500 posto".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo