NEĆE BITI POTREBNA / Uskoro se rasprema privremena bolnica u Areni: 'KB Dubrava ima dovoljno kapaciteta'

Image
Foto: RTL

Privremena bolnica u Areni sljedeći tjedan će se polako raspremiti, odnosno demobilizirati, kako to kažu iz Nacionalog stožera civilne zaštite

30.4.2020.
8:44
RTL
VOYO logo

Privremena bolnica u Areni sljedeći tjedan će se polako raspremiti, odnosno demobilizirati, kako to kažu iz Nacionalog stožera civilne zaštite. U krevetima koji su postavljeni u prizemlju, nijedan pacijent nije proveo ni minutu.

Danas će se održati sastanak na kojem će biti dogovoren tempo pražnjenja dvorane, piše Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ići ćemo sukcesivno. Na svakom katu ima 270 kreveta, s tim da su u ložama kapaciteti za zdravstvene radnike jer se računalo da će neki možda morati u Areni i prespavati. Dobro je što na kraju ondje nitko uopće nije morao boraviti, ali sad je moramo prazniti po redu jer ima u njoj i zadužene opreme te ostale logistike koju se treba pažljivo opet preseliti", poručuju iz Stožera.

Jedan od razloga demobilizacije su i troškovi hladnog pogona, odnosno novac koji ide Holdingu samo zato što su kreveti tamo. Iz Arene Zagreb su pak rekli da se plaćaju samo operativni troškovi i režije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zagrebački holding je fakturirao samo stvarno nastale režijske troškove mobilizacije objekta, kao i stvarno nastale troškove mobilizacije tehničkog osoblja, zaštitare, domare, tehničare i slično", rekli su iz Zagrebačkog holdinga i dodali da od 15. ožujka "oni snose operativne i ostale troškove".

U svakom slučaju, nitko ne navodi točne iznose.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradski pročelnik za zdravstvo Vjekoslav Jeleč smatra da micanje kreveta nije loša stvar.

"Činjenica jest da u KB Dubrava ima dovoljno kapaciteta da se zadovolje potrebe, a i epidemiološka slika nam je vrlo povoljna", poručio je Jeleč.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Stožera poručuju da se Arena može ponovno namjestiti ukoliko za to bude potrebe jer se u njoj ne očekuje održavanje događaja u sljedećih nekoliko mjeseci, piše Večernji list.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo