u obilasku Klinike Vrapče / Tomašević komentirao skloništa u Zagrebu: 'Ne treba širiti paniku, ali moraju biti u dobrom stanju'

Gradonačelnik je obišao Kliniku za psihijatriju Vrapče gdje će biti nastavljeni radovi na dogradnji i adaptaciji psihogerijatrije te komentirao aktulane teme

15.3.2022.
11:00
VOYO logo

Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević obišao je Kliniku za psihijatriju Vrapče gdje će biti nastavljeni radovi na dogradnji i adaptaciji objekta psihogerijatrije.

Radovi obuhvaćaju izgradnju novog istočnog krila Odjela, novu krovnu konstrukciju i pokrov, te uređenje podrumskih prostora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon dogradnje, Odjel psihogerijatrije će imati ukupno 62 kreveta i Dnevnu bolnicu.

Image
dvije godine nakon potresa /

Sastali se Paladin i Tomašević: Gradnja kreće u travnju, a obnoviti još treba više od 4 tisuće kuća

Image
dvije godine nakon potresa /

Sastali se Paladin i Tomašević: Gradnja kreće u travnju, a obnoviti još treba više od 4 tisuće kuća

Nakon obilaska, gradonačelnik je održao redovnu konferenciju za novinare na kojoj je komentirao aktualne teme, a ovog tjedna u fokusu je obnova i razgovori s novim ministrom graditeljstva Ivanom Paladinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zgrada psihogerijatrije jedina je u 140 godina koja nije rekonstruirana, rekla je ravnateljica klinike Petrana Brečić, stoga je dobra stvar što se projekt nastavlja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ova zgrada je skoro postala ukleta", kazao je gradonačelnik i istaknuo kako se pronašao novac za nastavak radova na bolnici te očekuje kako će radovi biti gotovi do kraja godine.

Tomašević je najavio i novi projekt cjelovite obnove glavne zgrade Klinike Vrapče, a dio sredstva će se financirati iz Fonda solidarnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastavak radovi koštat će oko 30 milijuna kuna, a do sada je već utrošeno 10 milijuna, potvrdila je ravnateljica i gradonačelnik.

Zahvalio je svima koji rade na projektu te istaknuo kako je odjel psihogerijatrije jako bitan te se nada da će se dio najvažnijih radova završiti do studenog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet čestitao je arhitektima koji su napravili dobar projekt i najavio predstavljanje studije cjelovite obnove centra tj. povijesne jezgre grada idući tjedan. 

O aktualnim temama 

Gradonačelnik je kazao kako je ovog vikenda ugašen punkt za masovno cijepljenje na Velesajmu. Komentirao je i da prorijeđeni vozni red ZET-a privremenog karaktera, a linije su prorijeđene kako bi cijena karata ostala ista.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tomašević kaže kako je jučer poslan šleper pomoći ukrajinskim izbjeglicama te se pripremaju kapaciteti za prihvat izbjeglica, a omogućit će im se i besplatan prijevoz ZET-om.

"Grad Zagreb je preuzeo troškove prijevoza do Varšave. ZET će pružati javni prijevoz besplatno za izbjeglice koje imaju dokaz, treba istaknuti i da besplatni javni prijevoz ostvaruju građani koji su slabijeg imovinskog statusa. Do daljnjeg besplatan javni prijevoz imat će izbjeglice iz Ukrajine", rekao je Tomašević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tehnička ispravnost ZET-a dovela je do toga da se prorijede neke linije. Ni na jednoj liniji to nije više od pet minuta, kazao je gradonačelnik. 

"Uskoro ćemo ići pred Skupštinu oko kriterija boksova kako će izgledati procedura, da ne bi bio vizualni kaos po gradu. Za obiteljske kuće nije problem. Ključno je da budu pod kontrolom vlasnika. Očekuje se od predstavnika suvlasnika višestambenih zgrada da nam pomognu u kontrolu. Nije ideja kažnjavati nego provesti novu odluku", komentirao je Tomašević nova pravila za odlaganje otpada i apelirao na predstavnike sustanara da kontroliraju što se odlaže u spremnike kako ne bi došlo do kontaminiranja vrijednih sirovina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastanak s Paladinom

Fond za obnovu je taj koji provodi javnu nabavu za izgradnju zamjenskih kuća, konstrukcijske obnove, potvrdio je gradonačelnik.

"Očito je da postoje neki problemi. Testiraju se najbolji modeli, to su najnovije informacije koje sam dobio. Kao što znate, mi smo kroz Skupštinu provukli u natječaj da se smjeste ljudi iz Hostela, ali ne samo oni već i oni koji su u kontejnerima. Moram reći kad govorimo o kontejenrima, samo se šest obitelji javilo da prijeđu u kontejnere, očito im je bolja opcija biti uz svoje kuće", rekao je Tomašević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zamjenik Korlaet kazao je kako se pronašla nova lokacija za odlaganje građevinskog otpada na Žitnjaku.

Tomašević kaže kako država traži još jednu lokaciju za odlaganje građevinskog otpada koji će nastati od obnove jer trenutne lokacije neće biti dovoljne. "Traži se i alternatnivna lokacija za Zelenu tržnicu", dodao je gradonačelnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže kako će ovih dana objaviti lokacije za blokovska skloništa, a zatim ići na reviziju skloništa koja su u zgradama, ali njima upravlja grad. Ističe kako ima i skloništa u javnim institucijama, a postoje i skloništa u zgradama kojima upravljaju suvlasnici.

"Ne treba širiti paniku, nadam se da nam neće trebat, ali ta skloništa moraju biti u dobrom stanju", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo