IZJAVA GRADONAČELNIKA / Tomašević o gradnji Dinamovog stadiona: 'Tražimo model kojim nećemo opteretiti gradski proračun'

Image
Foto: Screenshot

Kazao je i da će se ponovno sastati s Upravom Dinama krajem mjeseca

11.1.2022.
11:10
Screenshot
VOYO logo

Tomislav Tomašević polaganjem kamena temeljca obilježio je početak radova na dogradnji Osnovne škole Ante Kovačića u Španskom. Nakon toga Tomašević je dao izjavu za medije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradonačelnik Tomašević je kazao da je vrijednost investicije za dogradnju Osnovne škole Ante Kovačića u Španskom 35 milijuna kuna s PDV-om. 

Tomašević je kazao i da su donijeli odluku vezanu uz glasnogovornicu Grada Zagreba. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Očekujem da Dinka Živalj u veljači stupi na snagu kao nova glasnogovornica grada. Ona je stručnjakinja za komunikaciju, političke i europske poslove, razvoj medija, manjinska ljudska prava s preko 20 godina iskustva u radu s medijima", kazao je Tomašević.

Na tu poziciju stiže s radnog mjesta voditeljice Ureda za odnose s javnošću i glasnogovornice posebnog predstavnika EU na Kosovu, kazao je Tomašević. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Odbili su ZG Holding /

Sindikat Holdingu: 'Smanjenem broja čistačica, majstora, redara ugrozili bi poslovanje, otvorili vrata outsourcingu'

Image
Odbili su ZG Holding /

Sindikat Holdingu: 'Smanjenem broja čistačica, majstora, redara ugrozili bi poslovanje, otvorili vrata outsourcingu'

"Prije toga je bila glavna savjetnica ministra regionalnog razvoja i fondova EU, glasnogovornica i voditeljica Ureda vijeća za regionalnu suradnju i voditeljica ureda za odnose s javnošću misije OSS-a u Hrvatskoj i Albaniji", kazao je. 

Zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet objasnio je što će sve postići dogradnjom škole te je kazao da će to podići kvalitetu obrazovnog procesa i ukinuti trosmjensku nastavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odgojno-obrazovni sloj infrastrukture nam je važan. Nastojimo u tom smislu raditi i dalje. Jučer smo otvorili za predmetnu nastavu Osnovnu školu Miroslava Krleže na Kaptolu. To je prva od 13 cjelovitih obnova nakon potresa", kazao je. 

Korlaet je kazao da im je u planu dgradja dječjeg vrtića na Malešnici te je u tijeku ishođenje građevinske dozvole za projekt. Sprema se, kazao je, izgradnja dječjeg vrtića s 10 odgojnih skupina i osnovne škole za 560 učenika, također na području Malešnice. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Korlaet je kazao da će se tijekom 2022. izgraditi vrtići 4 vrtića na lokacijama - Kašina, Odransko obrežje, Žitanjk i Ivanja Reka. Pobrojao je i na kojim će se školama vršiti radovi, a koje će se škole graditi. 

Tomašević je komentirao medijske natpise vezane uz sastanak s vodećim predstavnicima GNK Dinamo s kojima je razgovarao o gradnji Dinamovog stadiona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako piše Jutarnji list, Tomašević se nekoliko dana prije Nove godine sastao s vodećim predstavnicima GNK Dinamo - Vlatkom Peras, predsjednicom Uprave, i počasnim predsjednikom Mirkom Barišićem, a tema je bila gradnja stadiona.

"Sastanak se održao 20. prosinca, tjedan dana ranije sam najavio sastanak s Upravom Dinama. Sastanak je bio konstruktivan, raspravljali smo o različitim modelima, jedan od njih je pravo građenja, različitim modelima financiranja. Gledamo druge gradove u RH poput Rijeke, ali i u Europi što se tiče financiranja i izgradnje stadiona. Gledamo kako da nađemo model koji neće opteretiti ni kunu gradski proračun. Neće se iz proračuna financirati rušenje starog i gradnja novog stadiona", kazao je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne bih puno o detaljima, u ovoj fazi ti razgovori trebaju biti između Grada i Dinama, a kad se iskristaliziraju opcije obavijestit ćemo javnost. Budući da se radi o zemljištu vrjednijem od milijun kuna, odluku donosi gradska Skupština", kazao je.

Kazao je i da će se ponovno sastati s Upravom Dinama krajem mjeseca. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imat ćemo neku dinamiku ubrzanu. Ne može se to riješiti preko noći. Govorimo o problemu koji je stajao dva desetljeća. U interesu nam je da pronađemo rješenje", kazao je te dodao da postoji još niz pitanja koje treba otvoriti. 

Tomašević je komentirao i što se događa s Cibonom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imat ćemo sastanak s novom Upravom Cibone. Revizija je pokazala da je bilo dvostrukog financiranja, iznos je bio milijun kuna, što znači da su se isti računi prezentirali za novac koji je Cibona dobivala od grada iz proračuna i Sportskog saveza Grada Zagreba koji se financira iz proračuna. Radili su i svoju reviziju koja je uočila nepravilnosti, to se sada rješava", kazao je. 

"Ključno je da svaka kuna koja ide u sportski klub bude namjenski potrošila i da nema nepravilnosti", kazao je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom da je bio u društvu Porfirija koji je zaražen, Tomašević je kazao da mu se nitko nije javio oko toga. 

"To je bilo u četvrtak? Danas je utorak. Moje zdravlje je dobro. Znate i sami da informiramo javnost kad god je bilo situacija da je netko covid pozitivan. Zamjenica je u izolaciji, oporavlja se, zamjenik je izašao iz izolacije prošli petak, ja sam dobro", kazao je Tomašević. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrnuo se i na uklanjanje farmi i domaćih životinja na Jakuševcu.

"2010. je bilo zabranjeno držanje domaćih životinja, pa se odgađala odluka više od 10 godina. Više odgađanja odluke nema. Bila je mogućnost, nuđena je financijska pomoć za preseljenje farmi. Neki vlasnici farmi su to učinili i izmjestili ih, neki su to napravili bez financijske pomoći kasnije. Ostalo je 8 farmi tako da će to gradski ured rješavati", kazao je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tomašević je kazao i da su za sabirno operativni centar na Jakuševcu dobili dozvole te da se on koristi za privremeno skladištenje glomaznog otpada i sortiranje.

"Što se tiče drobilice, uskoro bi trebali dobiti dozvole. Imat ćemo jednu koja je unajmljena, taj ugovor nije konzumiran, to je jednostavna javna nabava, manji iznos. Može biti privremeno korištena, ali uskoro bi trebali dobiti one koje Grad kupuje", kazao je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrebački gradonačelnik osvrnuo se i na izbor pročelnika za kulturu. 

"Upravna vijeća su bila pri kraju mandata za veliku većinu kulturnih ustanova. Skupština odlučuje o članovima kulturnih vijeća po modelu kvota. Mogu biti članovi Vijeća kulturni radnici prema zakonu, osobe iz kulture, tako da su izabrana nova Uprava vijeća za veliki dio ustanova. Istječu mandati ravnatelja, ide se u nove javne natječaje, o njima će odlučivati Upravna vijeća i to je to", kazao je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazao je da Grad Zagreb, kada se govori o ustanovama, ima problema u plaćanju materijalnih, a i programskih troškova u kulturi. 

"Uspjeli smo to riješiti u zadnjih nekoliko mjeseci. To su privremena rješenja. Zagreb vuče dug od milijardu i 400 milijuna kuna koji se ne može riješiti nikako drugačije nego suficitom u proračunu. Trebat će godine kako bi kašnjenja u plaćanju prema dobavljačima i gradskim ustanovama riješili", kazao je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Korlaet je komentirao obnovu kazališta Gavella. 

"Izvođač je uveden pred neki dan, radovi bi trebali biti završeni do konca svibnja. Potres je omogućio prijavu tih radova na Fond solidarnosti. Ono što se godinama čekalo će se završiti", kazao je Korlaet te dodao da će dobiti povrat sredstava za Gavellu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo