bliže se lokalni izbori / Plenković odgovorio Grbinu za 'Tri majmuna' i Židove: 'Izjava mu je jadna, patetična, kriva, politički promašena skroz'

Premijer Plenković je na turneji po Dalmaciji odakle je poslao oštre poruke predsjedniku SDP-a Grbinu

23.2.2021.
11:00
VOYO logo

Predsjednik Vlade Andrej Plenković nastavlja ovog tjedna svoj obilazak Hrvatske pa je tako danas u gostima u Šibensko-kninskoj i Zadarskoj županiji. Iako se teško oteti dojmu da premijer obilazi teren zbog lokalnih izbora koji su pred vratima, on je ustvrdio kako je riječ o uobičajenim aktivnostima. 

Da je na terenu ipak sve više nervoze, pokazuje i jučerašnji Plenkovićev istup u kojem se oštro obrušio na riječkog ugostitelja čiji je odnos prema HDZ-ovcima, kojima je poručio da su nepoželjni u njegovom kafiću, usporedio s rasizmom pa i fašizmom. A o tome je govorio i danas te oštro odgovorio predsjedniku SDP-a Peđi Grbinu. 

Plenković je u Šibeniku otvorio Adriatic Business centar, odnosno poduzetnički centar za razvoj inovativnih tvrtki. Projekt je vrijedan 20 milijuna kuna. Kazao je uvodno da je na prostoru bivšeg TLM-a koji je bio zapušten danas otvoren sjajan centar. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Poduzetnicima će omogućiti da dođu na ove prostore s najusvremenijom tehnologijom i daju svoj doprinos razvoju gospodarstva Hrvatske i županije. Šibenik i županija daju snažnu potporu gospodarstvu što je na tragu Vlade i pokazatelj apsorpcije sredstava," rekao je premijer. 

Na pitanje o nezadovoljstvu MOL-a iznosom za reotkup INA-e od strane Hrvatske države, premijer je kazao: "Nisamo u problemu, podaci su tajni i takvi će i ostati. INA je kompanija koja je na burzi, ne smijemo utjecati na vrijednost kompanije." 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plenković je također potvrdio da će u četvrtak biti imenovan Damir Vanđelić za čelnog čovjeka Fonda za obnovu od potresa. 

Rekao je i da nije razgovarao s Milanovićem oko izbora predsjednika Vrhovnog suda. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne vidim da itko tko ima ambiciju da se ne prijavi se na natječaj. Ova situacija je neočekivana i nepotrebna", kazao je. 

"Za pet tjedana možemo cijepiti 500 000 ljudi"

Kad je riječ o cijepljenju preko reda, Plenković je rekao da je od početka govorio Stožeru i ministru Berošu kao i HZJZ-u da cijepljenje bude dobro organizirano.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Očito je došlo do devijacija. No, pristiže još cjepiva, za pet tjedana procijepit ćemo i do 500 000 ljudi što je dobro", rekao je dodavši da su svi njegovi kolege u Europi jednako frustrirani kašnjenjem u isporuci cjepiva. 

Naglasio je da je cilj do ljeta i početka turističke sezone procijepiti što više ljudi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
oštro na ugostitelja /

Plenković napao ugostitelja pa rekao da ne želi voditi polemiku s vlasnikom 'Tri majmuna'. Vlasnik riječkog kafića za RTL kaže da ga žele ušutkati

Image
oštro na ugostitelja /

Plenković napao ugostitelja pa rekao da ne želi voditi polemiku s vlasnikom 'Tri majmuna'. Vlasnik riječkog kafića za RTL kaže da ga žele ušutkati

"Grbin ne prati igru i uključuje se kasno"

Komentirao je i izjavu Peđe Grbina, predsjednika SDP-a, koji je kazao da je Plenkovićeva usporedba njega samog s patnjom Židova ispod svake razine. 

"Bilo bi bolje da je osudio izjavu tog gospodina iz Tri majmuna. Grbin očito ne prati igru i uključuje se kasno, krivo, izvrnuto od biti. Ponovit ću: Ako netko kaže da nisu dobrodošli članovi HDZ-a, njihovi birači i simpatizeri, onda je to diskriminacija.  Obersnel je rekao: ajmo malo smiriti strasti. Da je bilo obrnuto i da je vlasnik kafića bio netko iz HDZ-a, da je rekao da neće primiti članove SDP-a, Srbe, Rome… što bi se tada dogodilo? Pratio sam situaciju, nitko nije trzao: nisam vidio nikakve reakcije, nego ignoriranje dijela javnosti. Bilo bi dobro da gospodin Grbin prati, da ne vadi iz konteksta", poručio predsjedniku SDP-a. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako vam za današnji HDZ napiše da ja za svakog tko misli drugačije kažem da je srbočetnik. I to kaže meni nakon što smo učinili sve napore protiv članova Sabora koji su protiv pomirbe, suživota, zaštite manjinskih prava – moram ustati i reći ne, zbog europskih i hrvatskih vrijednosti. Takve naknadne izjave gdje se nešto pokušava ušićariti su jadne. Dakle, izjava Grbina je jadna, patetična, kriva, politički promašena skroz", oštro je ustvrdio premijer. 

Rekao je i da njegov današnji dolazak u Dalmaciju nije kampanja uoči lokalnih izbora, a najavio je da će u idućim tjednima obići cijelu Hrvatsku.    

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer Plenković će u Zadarskoj županiji obići radove na projektu navodnjavanja u Baštici te potom i gradilište ribarske luke Gaženica. Sastat će se sa županom Zadarske županije Božidarom Longinom i zadarskim gradonačelnikom Brankom Dukićem. 

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo