predsjednik sabora / Jandroković o inicijativi za smjenu ministra Horvata: 'Premijer je taj koji određuje svoj tim'

''Inicijativa zastupnice Mrak-Taritaš je legitimna i očekivana'', komentirao je Jandroković

5.1.2022.
12:55
VOYO logo

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković predsjedao je 16. sjednicom Predsjedništva Hrvatskog sabora s predsjednicima Klubova zastupnika. Tema je bila dnevni red predstojeće saborske sjednice. 

Jandroković je rekao kako su na sastanku prošli kroz dnevni red iduće sjednice. Na predstojećoj sjednici za sada su 152 točke dnevnog reda. Od toga je 18 prijedloga Vlade. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Započet ćemo aktualnim prijepodnevom. Od obaveza koje ćemo sigurno raspraviti na ovoj sjednici je izvješće predsjednika Vlade o sastancima Europskog vijeća, imamo izvješće o radu Stožera civilne zaštite, te imamo obavezu raspraviti zahtjev za osnivanjem Istražnog povjerenstva o korištenju europskih fondova'', kazao je Jandroković. 

Najavio je kako će biti i puno zakonskih prijedloga po pitanju oporavka i otpornosti. Sabor počinje s radom 19. siječnja. I kako sada stvari stoje, zasjedat će dva mjeseca, a možda i nakon toga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan je li se pogriješilo s mjerama, kaže kako je to teško procijeniti s obzirom na druge zemlje koje imaju visoke brojke procijepljenih i stroge mjere, pa broje slučajeve novozaraženih u stotinama tisuća. No naglasio je kako cijepljeni imaju značajno višu
razinu zaštite. Pozvao je na pridržavanje mjera i cijepljenje.

Odgovorio je na pitanje misli li da ministar Horvat treba otići nakon godinu dana od potresa i nijedne obnovljene kuće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Predsjednik Vlade je taj koji određuje svoj tim. Predsjednik Vlade je jasno pokazao da svi ministri imaju njegovu potporu,  tako da ne očekujem da će doći do bilo kakve promjene. Inicijativa zastupnice Mrak-Taritaš je legitimna i očekivana'', komentirao je Jandroković. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo