energetski udar / Tomašević o cijenama plina za građane: 'Nadam se da će država ići s paketom mjera. Pazit ćemo da ne dođe do udara na vrtiće, škole...'

Gradonačelnik glavnog rada predstavio je web aplikaciju Grada Zagreba ''Mentalno zdravlje''

1.2.2022.
11:30
VOYO logo

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević, sa suradnicima, predstavio je ispred Centra za zdravlje mladih web aplikaciju Grada Zagreba ''Mentalno zdravlje''. Riječ je o projektu koji će služiti kao središnje mjesto informiranja građana o mentalnom zdravlju s obzirom na to da će tim web portalom na jednom mjestu biti objedinjeni svi projekti Grada Zagreba i gradskih zdravstvenih ustanova u području zaštite mentalnog zdravlja, koji će na taj način postati vidljiviji i dostupniji za građane.

Na portalu su ujedno objedinjene stručne informacije koje će svim skupinama građana koje trebaju podršku i pomoć osigurati jednaku dostupnost službi za mentalno zdravlje i njihovih programa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradonačelnik je rekao je po pitanju cijene plina za građane da je ona regulirana od strane države i kako se nada da će država ići s paketom mjera koji će spriječiti znatan rast cijena. 

''U tom smislu smo isticali i da treba ići s paketima, ne samo sa mjerama za sve poput smanjenja PDV-a, nego i sa vaučerima. Ali i sa paketima koji se odnose na energetsko siromaštvo'', izjavio je Tomašević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ne govorim samo o plinu, nego i o električnoj energiji. Grad Zagreb će isto napraviti ono što može, prvi put smo stavili mjere za energetsko siromaštvo u proračun ove godine'', dodao je čelni čovjek Zagreba. 

Image
Predsjednik mreže protiv siromaštva /

'Rast cijena će neki osjetiti jako dobro. Vaučeri za struju? Ako imate prihode veće od 1000 kuna nećete ih dobiti'

Image
Predsjednik mreže protiv siromaštva /

'Rast cijena će neki osjetiti jako dobro. Vaučeri za struju? Ako imate prihode veće od 1000 kuna nećete ih dobiti'

''Grad će napraviti sve što može, no što se tiče povećanja cijena posebno za poslovne korisnike, to je problem dijelom uzrokovan i individualnom odgovornosti Uprave, dijelom objektivnim rastom cijena i to je razgovor koji se vodi između Gradske plinare s Vladom i drugim akterima'', rekao je Tomašević. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče ustanova kojima je grad osnivač poput škola, vrtića, domova, Tomašević kaže kako se tu pazi da ne dođe do nikakvih ''udara'' cijene plina. 

Kazao je kako nije na njemu da prema bišvoj upravi Gradske plinare ide s traženjem kaznene odgovornosti, već na Holdingu. No kako je svima jasno da je bilo nesavjesnog poslovanja. U Gradskoj plinari Zagreb Opskrba, u tijeku revizija i kontrola vezana za poslovanje bivše uprave. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isti problem imaju i druge lokalne jedinice, kazao je te naglasio da prepucavanja neće nikome pomoći.

O pučkoj kuhinji je kazao: ''Radi se o ustanovi koja pruža socijalnu uslugu besplatnih obroka za najpotrebitije građane, koja je već financirana iz gradskog proračuna u iznosu od 700 000 kuna godišnje. Naša je odgovornost da pokrijemo odgovornost za tu uslugu, povećat ćemo u rebalansu taj iznos''. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazao je kako je jedna od točaka koalicijskog sporazuma SDP-a i Možemo je bilo uvođenje riznice u Zagrebu. 

''Po meni nije normalno da ovako velik sustav nema riznicu, a sad postoji i drugi poticaj da to napravimo u  gradu Zagrebu. A to je transparetnost. Zagreb će ići na to da se proračun objavi na 4. razini detalja. Čekamo smjernice ministarstva financija kako to napraviti, a to je transparetnost svih transakcija koje idu sa računa grada Zagreba. A ako imate stotine računa, a nemate riznicu, imate samo dio transparetnosti'', rekao je 
gradonačelnik. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo