RTL u kontroli predsezone / Splitska riva i splitski aerodrom: Usprkos ratu u Ukrajini, ako se po Uskrsu sezona poznaje, onda...

U ovim trenucima u Hrvatskoj je već 120.000 turista. Travanj je divan, i to ne samo zato što je sunce i što je toplo. Za ekonomiju RH ovo su jako važne vijesti

16.4.2022.
19:40
VOYO logo

Uskrs najavljuje dobru sezonu jer u Hrvatskoj sada odmara oko 120 tisuća gostiju. Riječ je o gotovo četiri puta više nego pandemijske 2021. Od Istre do Dubrovnika - većinom se bira hotelski smještaj. U Split - jednu od poželjnijih destinacija stranim gostima pristiže se morem, zrakom, a na ulazima u grad i prve veće gužve. 

Osunčanu Rivu okupirali su turisti koji pristižu sa svih strana. Uz dva kruzera u luci kroz Split će proći više od 5 tisuća gostiju. Neki su samo u prolazu, a neki dolaze ciljano…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ljubitelj sam povijesti, osobito rimske, antike. I znam da u Dioklecijanovoj palači ima dosta toga za vidjeti”, kazao je Muhamed iz Belgije.

“Mi smo ovdje tek nekoliko sati i vidjet ćemo samo stari dio grada. Ali siguran sam da ima mjesta uokolo koja su također lijepa“, rekao je Ken iz SAD-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od četvrtka pa do Uskrsnog ponedjeljka u splitskoj zračnoj luci očekuje se oko 270 polijetanja i slijetanja. Za predsezonu iznad očekivanja. 

Image
većinom stranci /

Turizam za uskrsne blagdane: Na Makarskom primorju više od 3000 gostiju

Image
većinom stranci /

Turizam za uskrsne blagdane: Na Makarskom primorju više od 3000 gostiju

“Govorimo o negdje 138 zrakoplova, negdje 270 operacija. 28 destinacija plus 4 domaće. Negdje 30 tisuća putnika je okvir kojem se nadamo. Sezona je dosta dobro počela “, izjavio je Pero Bilas, zamjenik direktora Zračne luke Split.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ako će bit toplije nego u središnjoj Europi gdje je prilično hladno, bit će skroz dobro”, kazao je Eugene iz Švicarske. 

Već danima je povećan promet i u trajektnoj luci, a brodovi prema otocima puni. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Zaista trajekti lijepo popunjeni. Očekujemo preko 25 tisuća putnika i preko 5 tisuća vozila.  Zaista smo zadovoljni. Na parkingu imamo stranih registracija iz Češke, Poljske, Slovačke, ali najviše prevladavaju domaći gosti“, rekla je Jelena Ivulić iz Jadrolinije. 

Uskrsnim tjednom zadovoljni I hotelijeri. Potvrđuju da su brojke znatno bolje nego lani u isto vrijeme. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Četvrti mjesec je izvanredno dobro popunjen. Mi se nadamo da će doseći 60 do 70 posto popunjenosti što nas vraća na razinu iz 2019 godine. Peti mjesec se dobro drži , tako da se nadamo dobroj sezoni“, izjavila je Kristina Rogaljska, zamjenica direktora prodaju i marketinga u hotelu.

Uskrsni tjedan je turističkim djelatnicima pokazatelj nastavka sezone, a trenutno kažu - najave obećavaju…

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo