nova tjedna prognoza / Ušli smo u vrlo promjenjiv tjedan: Stiže li snijeg u nizine?

Image
Foto: RTL

Tjedan u koji smo ušli bit će prilično promjenjiv, uz česte oscilacije temperature, ponajprije na kopnu

22.10.2018.
16:07
RTL
VOYO logo

Novi je tjedan na kopnu počeo prilično oblačno, mjestimice uz malo kiše. Do kraja dana ostaje promjenjivo do pretežno oblačno, pa je može pasti još malo i to ponajprije u Gorskom kotaru, Lici te duž slavonskog dijela Posavine. Bit će i osjetno svježije nego proteklih dana. Na Jadranu sunčanije, osobito na sjevernom i srednjem dijelu, dok će dalje na jugu biti više oblaka, pa lokalno može pasti kakav kratak pljusak. Međutim, glavna odlika vremena na Jadranu bit će bura, jaka i olujna, pod Velebitom na udare i orkanska. Ograničenja u prometu već ima (https://www.hak.hr/info/stanje-na-cestama/#prohodnost-cesta), a do kraja će ih dana sigurno biti još, pa ako krećete na put, provjerite stanje na cestama!

SUTRA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utorak će biti sunčaniji, ali hladniji, a mogućnost za kišu je manja nego danas. Vrlo rijetko koja kap može pasti u Lici i Posavini. Jutarnja će temperatura biti između 5 i 10 °C, a najviša dnevna oko 15 °C. Na Jadranu ujutro oko 12 °C, poslijepodne oko 21 °C. U prvom će dijelu dana i dalje puhati jaka do olujna bura, a onda će poslijepodne slabjeti.

OSTATAK TJEDNA U UNUTRAŠNJOSTI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U srijedu će na kopnu biti djelomice sunčano, samo u Slavoniji može pasti i malo, prolazne kiše. U četvrtak je moguća dugotrajnija magla, pa će velik dio dana u nekim krajevima biti tmuran, a bit će i svježije. U petak ujutro hladno, ponovno uz maglu, ali ovaj puta kratkotrajnu, pa će danju biti sunčanije i ugodnije. Za vikend prilično vjetrovito. U nedjelju je vjerojatno i jače pogoršanje, međutim prognoza za to razdoblje još uvijek nije sasvim pouzdana, pa ne možemo još precizno reći kada će ono nastupiti niti koliko će jako biti. Jasniju sliku imat ćemo za nekoliko dana.

Image
Foto: Vijesti.hr
Image
Foto: Vijesti.hr

Tjedna prognoza

OSTATAK TJEDNA NA JADRANU

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U srijedu i četvrtak na moru će biti pretežno sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. U srijedu će puhati umjeren i jak sjeverozapadni vjetar, a u četvrtak okreće na slabo do umjereno jugo. Ono će u petak jačati, pa će se na sjeveru tad naoblačiti i već biti kiše. U subotu je malo kiše ili pokoji pljusak moguć i drugdje na obali dok će u nedjelju jače pogoršanje vjerojatno zahvatiti cijelu obalu, a pratit će ga obilna kiša i olujno jugo. Ipak, niti za obalu prognoza za nedjelju još nije potpuno pouzdana, pa se za detaljnije informacije o količini kiše i vremenu dolaska pogoršanja treba još malo strpjeti.

Image
Foto: Vijesti.hr
Image
Foto: Vijesti.hr

Tjedna prognoza

POSTOJI LI MOGUĆNOST ZA SNIJEG U NIZINAMA?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakle, tjedan u koji smo ušli bit će prilično promjenjiv, uz česte oscilacije temperature, ponajprije na kopnu. Međutim, zasad se ona neće spustiti dovoljno nisko da bismo mogli vidjeti snježne pahulje u nizinskim dijelovima naše zemlje. Pogoršanju koje stiže u nedjelju prethodit će jako južno strujanje tako da će temperatura prema kraju tjedna ponovno rasti, a do tad neće biti niti značajnijih oborina tako da ćemo za lijepe, zimske prizore u nizinama morati pričekati još neko vrijeme. Nedjeljno će pogoršanje vjerojatno zahvatiti cijelu zemlju i donijeti obilnu kišu, no kako se meteorološki modeli još uvijek ponešto razilaze u svojim izračunima, prognoza još nije sasvim pouzdana, pa ćemo vam detaljnije informacije o tom pogoršanju dati tijekom idućih dana u našim prognozama RTL Vrijeme, svaki dan unutar RTL Vijesti u 16:30 i RTL-a Danas u 18:30!

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo