isti scenarij u dva dana / Usvojili Plan gospodarenja otpadom, raspravljali, pa opet prekinuli sjednicu zagrebačke Gradske skupštine

Image
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Gradski zastupnici prihvatili su i prijedlog zaključka gradonačelnika o prihvaćanju Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava

25.5.2018.
7:16
Dalibor Urukalovic/PIXSELL
VOYO logo

Trinaesta sjednica zagrebačke Gradske skupštine prekinuta je u četvrtak navečer zbog opsežnosti dnevnog reda, a nastavak je zakazan  za srijedu, 30. svibnja. Predsjednik Gradske skupštine Andrija Mikulić (HDZ) predložio je da se sjednica prekine, nakon što su od 31 točke, odradili tek 14 točaka, pri čemu su usvojili Plan gospodarenja otpadom.   

Prije samog prekida sjednice zastupnici su nakon ponovljenog glasovanja usvojili prijedlog gradonačelnika o provođenju pripremnih radnji za davanje koncesija za pružanje javne usluge crpljenja, pražnjenja i odvoza otpadnih voda iz sabirnih i septičkih jama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za tu je točku bilo ponovljeno glasovanje, nakon što je Matej Mišić iz SDP-a tražio da se na kamerama provjeri je li nestranački zastupnik Marko Torjanac sjedio na mjestu u trenutku glasovanja i je li na vrijeme prijavio da mu ne radi sustav. Prvi put je glasovao 41 zastupnik, od toga 21 za, 17 protiv i tri suzdržano, dok su drugi put glasovala 43 zastupnika, od toga 24 za, 18 protiv i jedan suzdržan.

Gradski zastupnici prihvatili su i prijedlog zaključka gradonačelnika o prihvaćanju Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava (GRANT AGREEMENT). 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom zasjedanje ispred Gradske skupštine došli su navijači Dinama, očekujući raspravu o 22. točki dnevnog reda, odnosno prijedlog zaključka Kluba gradskih zastupnika Neovisnih za Hrvatsku - Građanski nogometni klub "Dinamo". 

Riječ je o prijedlogu da se Gradska skupština protivi preoblikovanju sportske udruge Građanski nogometni klub "Dinamo" u sportsko dioničko društvo prije no što se u udruzi provedu potpuno transparentni izbori u skladu s propisima. O toj bi se točki gradski zastupnici trebali očitovati u nastavku sjednice u srijedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo

Još iz rubrike