DOLAZI JESEN / Uživajte u sunčanom i vrućem vremenu, stiže promjena: posvuda će biti kiše i osjetno svježije

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Od petka te osobito za vikend, kiša i pljuskovi bit će češći. Temperatura će se na kopnu i sjevernom Jadranu spustiti za 5 do 10, a ponegdje u zapadnim kopnenim krajevima čak i za 15 stupnjeva

31.8.2015.
10:37
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Zadnji dan klimatološkog ljeta prolazi stabilno, sunčano i vruće. Temperatura će danas u cijeloj zemlji prelaziti 30 stupnjeva, nerijetko dosezati i 35, a ponegdje je moguć i stupanj-dva više od toga.

Takvi će biti i prvi dani rujna, pa je moguće i rušenje rujanskih temperaturnih rekorda koji na kopnu primjerice iznose pokoji stupanj iznad 30.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom srijede, sa sjevera će nam se spuštati jedna količina vlažnijeg i hladnijeg zraka, tako da će već tada biti malo više oblaka, no još uvijek ostaje suho.

Poneki pljusak je moguć u četvrtak na sjevernom Jadranu i u sjeverozapadnoj Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od petka te osobito za vikend, kiša i pljuskovi bit će češći, a zahvatit će i dijelove Dalmacije, osobito sjeverne. Temperatura će se na kopnu i sjevernom Jadranu spustiti za 5 do 10, a ponegdje u zapadnim kopnenim krajevima čak i za 15 stupnjeva!

I dani su se osjetno skratili, sunce zalazi prije 20 sati tako da možemo reći da polako, ali sigurno koračamo u jesen, koja nam kalendarski stiže za malo više od tri tjedna, 23. rujna u 10:20. U tom će trenutku, naime, Sunčeve zrake padati okomito na ekvator.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Duljina dana i noći će u danima nakon 23. rujna biti približno jednaka za pojedina mjesta na Zemlji, ovisno o njihovoj geografskoj širini. Kod nas će to biti 25. rujan.

U svakome slučaju, pripremite se na sve svježija jutra, češće magle, kraće dane, ali i prekrasne jesenske boje…

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo

Još iz rubrike