PROZVAO HDZ-OVCE / Puljak: Đogaš i Mihanović kršili su izbornu šutnju. Neka ih se sankcionira da ne bi bilo 'prošla baba s kolačima'

Image
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

Kandidat Centra za gradonačelnika Splita održao je konferenciju za medije

1.7.2022.
10:03
Miroslav Lelas/PIXSELL
VOYO logo

Ivica Puljak, kandidat Centra za gradonačelnika Splita Ivice Puljka održava konferenciju za medije pod nazivom "HDZ je besramno kršio izbornu šutnju - tražimo hitno očitovanje GIP-a i DIP-a", na kojoj sudjeluju i kandidati za zamjenike Bojan Ivošević i Antonio Kuzmanić.

"Našli smo se da vam ukažemo na kršenje predizborne šutnje. Mi se njihovih smicalica ne bojimo. Dakle, na sam dan izbora gospodin Zoran Đogaš je u svom govoru je nakon glasanja, dakle na sam dan izbora grubo prekršio izbornu šutnju. Jedan dio tog govora, doduše skraćen, objavljen u nekim medijima. To je isto bilo kršenje šutnje. On se u tom govoru osvrtao na program, kritizirao mene kao kandidata i pozivao građane da glasaju za njega i njegovu listu. Prema Zakonu, takvi prekršaji se sankcioniraju kaznom od 10 do 30 tisuća kuna"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osim toga, taj dan je cirkulirao SMS koji je objavljen na nekim portalima. Taj dan kad je objavljen, vi mediji niste objavili cijeli SMS jer niste htjeli prekršiti izbornu šutnju. Kada se pogleda odakle je to slano, vidi se da je poslano i potpisano kao Vice Mihanović, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Split. HDZ i gospodin Vice Mihanović su svjesno i vrlo grubo prekršili izbornu šutnju. Kazna za takvu vrstu kršenja izborne šutnje za pravnu osobu ide i do 500 tisuća kuna. Pozivam gradsko izborno povjerenstvo i Državno izborno povjerenstvo da sankcioniraju ovakve postupke i to prije samih izbora. Da ne bude po onoj narodnoj da je prošla baba s kolačima i da se i da se oni u budućnosti koji žele kršiti izbornu šutnju ohrabre da će biti sankcionirani tek nakon izbora. Isto tako, pozivam institucije da otkriju tko stoji iza lažnih profila koji su se pojavljivali u vrijeme predizbora te da ih sankcioniraju prije drugog kruga izbora jer nas čekaju još mnogi izbori i onda možemo zamisliti što bi se događalo u budućnosti", kazao je Puljak.

"Ovo je od izuzetno velike važnosti da insitutcije hrvatske države štite demokraciju i slobodu izbora i da počinitelje ovakvih djela kazne i sankcioniraju prije nego se sami izbori završe", kazao je Puljak. Dodao je i da su poslali prijavu DIP-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U poruci piše: "Dragi prijatelji, molimo vas da potaknete rodbinu, prijatelje i poznanike na odlazak na izbore. Mala izlaznost i svaki glas nam je bitan za ove jako važne izbore. Molim dodatni trud uložiti za uspjek u Gradu Splitu. Unaprijed hvala, Vice Mihanović, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Split", pročitao je Puljak na press konferenciji pa istaknuo da je potpis "HDZ Split" kršenje izborne šutnje.

"Stenogram gospodina Đogaša vjerujem imate svi. To je video njegove izjave koji je već objavljen i sam video predstavlja vrlo grubo kršenje izborne šutnje. HDZ se postavlja iznad institucija ove države i ne poštuje institucije iako su im puna usta poštivanja zakona", dodao je Puljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"HDZ-ovci se na izborima ponašaju na način da zivkaju, provjeravaju popise, tko je glasao, tko nije pa onda zovu članove da izlaze i tako dalje i onda kad prođete kraj njih i kažete im da se takve stvari ne smiju raditi onda optuže one druge. To je tipičan primjer izvrtanja argumenata, HDZ-ovci to konstatno rade na svim izbornim mjestima", odgovorio je Puljak na navode da je članica stranke Centar verbalno napala HDZ-ova promatrača.

Rekao je i da se nada da niskih udaraca neće biti, ali i da su građani Grada Splita već preživjeli jedan od najnižih udaraca "koje je kandidat HDZ-a nazvao svim onim pogrdnim imenima sve one koji nisu izašli na izbore", kazao je Puljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo