'stop mitu i korupciji' / Petrinjska gradonačelnica: 'Nisam iznenađena uhićenjem. Grad više ne surađuje s Dumbovićevom tvrtkom'

Image
Foto: RTL

Bit će predstavljeni prvi sveobuhvatni projekta potresne obnove centra grada

14.6.2022.
14:33
RTL
VOYO logo

Za RTL.hr je potvrdio odvjetnik Dražen Ivanić da je uhićen bivši gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović te je u tijeku velika policijska akcija. USKOK sumnja da je Dumbović kao gradonačelnik Petrinje pogodovao tvrtkama vlastitog sina, ali ima tu i sumnje u druga kaznena djela. Prema prvim neslužbenim informacijama, radi se o pogodovanju za radove na sportskom igralištu.

Uhićen je i sin Darinka Dumbovića te je u tijeku pretres kuće bivšeg gradonačelnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, mediji su ranije otkrili da je među tvrtkama koji će graditi zamjenske zidane kuće na Baniji i tvrtka Dumbovićeva sina.

Upravo se danas državni vrh okupio u Petrinji na prezentaciji prvog sveobuhvatnog projekta potresne obnove centra grada. Na kojoj se javnosti obratila i nova gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
akcija uskoka i policije /

Uhićeni bivši gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović i njegov sin. Oglasili se USKOK i policija

Image
akcija uskoka i policije /

Uhićeni bivši gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović i njegov sin. Oglasili se USKOK i policija

O čemu se radi? Grad Petrinja u suradnji s Ministarstvom kulture i Središnjim državnim uredom za obnovu i stambeno zbrinjavanje, naručili su projektiranje građevina u centru Petrinje, što je prvi takav sveobuhvatni projekt obnove u potresima pogođenim jedinicama lokalne samouprave u Hrvatskoj.

"Tema današnje konferencije trebala je biti puno ljepša, trebala je biti obnova najužeg centra grada, koji je zaštićen kao kulturna baština", rekla je gradonačelnica Komes na početku press konferencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministrica kulture Nina Obuljen-Koržinek trebala je također sudjelovati na konferenciji, ali će zbog uhićenja odgoditi ovu temu za nekoliko dana.

"Nisam iznenađena zbog današnjih uhićenja. Ja sam u prošlom mandatu bila gradska vijećnica i mi smo kao HDZ neprestano ukazivali na nepravilnosti koje su se događale u upravi i osobno sam ukazivala na nepravilnosti povodom sukoba interesa koje je gradonačelnik imao. Povjerenstvo za sukob interesa je pokrenulo postupak, ali postoji još trgovačkih društava u kojima je bio u sukobu interesa", kazala je Komes i potvrdila da grad vipe ne surađuje s tvrtkom gradonačenikova sina Titan Commerce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nova gradonačelnica je podsjetila da je tijekom poslovanja grada i spomenute tvrtke nisu održavali natječaji već se išlo u direktno poslovanje.

"U tom poslovanju je bilo direktno dogovaranje poslova bez natječaja i poziva. Puno prije kampanje, dok sam bila gradska vijećnica, i sama sam prijavila kazneno bivšeg gradonačelnika Dumbovića za prijetnju koju mi je javno izjavio jer sam neprestano istraživala taj slučaj", objasnila je gradonačelnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknula je da je već kada je bila vjećnica kazneno prijavila bivšeg gradonačelnika budući da je javno komentirala i istraživala sukob interesa.

"Trgovačka društva Komunalac i Privreda i Poslovne zone su surađivale s tvrtkom", dodala je Komes.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mojim dolaskom i dolaskom mojih suradnika su presječeni kraci hobotnice. Šaljem poruku da imamo nultu toleranciju mitu i korupciji", zaključila je gradonačelnica presicu navedenom porukom.

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo