poseban gost / Milanović: 'Fućka mi se što Plenković bježi od mene. Nisam mu ja mater. Al' izgleda jadno'

Predsjednik Milanović rekao je da mu nije žao zbog odnosa s Plenkovićem: 'Nisam ja njegova mater'

1.5.2022.
12:17
VOYO logo

Središnje obilježavanje Praznika rada u Varaždinu održava se na kupalištu na Dravi, a gost proslave bio je i predsjednik RH Zoran Milanović.

Na obljetnici Bljeska u Okučanima predsjednik nije bio raspoložen za novinarska pitanja, s premijerom Andrejom Plenkovićem nije se ni pozdravio. Evo što je sve kazao u Varaždinu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najsretniji posao: "Kad sam nosio namještaj na drugi kat kao student"

Na pitanje zašto je odabrao proslavu u Varaždinu, a ne u Maksimiru, predsjednik je kazao da je u Varaždinu jedna od najvećih proslava. Kazao je i da je on bio sretan na svim poslovima koje je radio, ali da je ipak bio najsretniji kada je brinuo samo za sebe.

"Bio sam najsretniji kad sam preko student servisa nosio namještaj na drugi kat", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O odnosima s premijerom: "Nisam mu ja mater"

"Nisam ja proglasio tvrdu kohabitaciju nego on. Nisam ja Gotovinu proglasio udbašem, nego on. Ovo nije prvi put da nismo zajedno. I prošle godine je pobjegao od mene u Okučanima. Fućka mi se jer imam bolje društvo od njega. Ali izgleda jadno u situaciji u kojoj je zemlja i cijela Europa na raskrižju. Na rubu smo većeg svjetskog sukoba", kazao je Milanović odgovarajući na pitanje o odnosima s premijerom Plekovićem.

Rekao je i da je HDZ nazvao bandom, ali da dobro pazi što govori i da je to u 90 posto slučajeva promišljeno iako se možda nekima ne čini tako.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje novinara je li mu žao zbog takvog odnosa navodi: "Nisam ja njegova mater. Ja sam predsjednik, vrhovni zapovjednik, on je premijer. Rekao sam da su banda. Ja govorim promišljeno. Ne mogu drugačije odgovoriti na jedno pismo koje cilja na pomilovanje kažeš da je to Milanović skuhao s nekim odvjetnikom. Da radim drugi posao, drugačije bi razgovarali. To je grozno".

Kazao je da jedva čeka da u Ministarstvu obrane pristojna, ljudska osoba bude imenovana ministrom obrane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imamo jednog malog lopova koji sad još i prijeti", kazao je predsjednik.

"Mama je zgrožena mojim načinom komunikacije"

Kazao je da mu je žao zbog Hrvatske "ali da će se boriti svom snagom da neće dati tim ljudima prostor da uništavaju državu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nemam instrumente u rukama. Moram govoriti da netko tko ima prigodu da se izbori za Hrvate u BiH da u hrvatskom Saboru ne glasa o nikakvom proširenju NATO-a dok se Hrvatima u BiH ne da jamstvo da su stvari riješene. I to pisano, nema majke mi. Ja ću govoriti. Mogu poslušati svoju mamu koja je zgrožena mojim načinom komunikacije u 85. godini. Ali ne mogu drugačije. Kad bih govorio uspavljivački kao Plenković, Udbina škola iz Kumrovca, nitko me ne bi slušao. Ovako preuzimam na sebe da me ljudi mrze, da budem grozan, da me gađaju jajima da bi me se čulo", kazao je predsjednik.

O avionima: "Imamo 12 aviona s kravatama"

Kazao je da ovlasti predsjednika treba jače definirati u Zakon o obrani jer je predsjednik i vrhovni zapovjednik. Osim kad je u pitanju novac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad je riječ o avionima, ponovio je da ćemo za njih dati 1,4 milijarde eura, a protuzračna obrana nam je nula.

"Imamo 12 aviona s kravatama. Jer je debeli dečak ili djevojka ušla u tvornicu slatkiša i gurnula ruku u teglu s pekmezom i to mu se jako dopalo. A što mi imamo od tih aviona, sa slabom opremom i malo raketa? Nije li nam trebalo umjesto toga 100 bespilotnih letjelica? Ili protuzračnih raketnih sustava? A zašto je odlučeno ovako, to je odlučio HDZ, ne ja. Kupili smo nešto što nam ne treba, ali je slatko. Bude se bolje vidlo. Ali za rat je to beskorisno, za pokazivanje je dobro", izjavio je i dodao: "A takvu odluku je donio udbašenković. Nisam htio biti unutra jer o tome odlučuje politika a ne vojska."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon Varaždina Milanović ide u Budinščinu, kako je rekao, neprijateljsku utvrdu HDZ-a.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo