POSJET SLUNJU / Plenković o zatvaranju malih distributera goriva: 'Moraju gledati širu sliku i interes velike većine građana'

Image
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Premijer je izjavu za medije dao u Slunju

5.7.2022.
15:38
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Vlade Andrej Plenković predsjedao je sastankom Vlade sa županima te predstavnicima Udruge gradova i Hrvatske zajednice općina u Slunju.

Nakon toga premijer je dao izjavu za medije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govori kako je rasprava bila konstruktivna,a kako su na stol stavili tri teme od posebnog interesa. Tramišak izvijestila o potpisivanju ugovora s EK, Filipović govorio o energetskoj situaciji, a Vučković posebno govorila o programima po pitanju poljoprivrede, a posebno oko rasta cijena.

Nalazimo se u vremenu preklapajućih kriza, ponovio je predsjednik Vlade. "Nismo otklonili opasnost od COVID-a", tvrdi pa se osvrće na krizu u Ukrajini. Govori kako nitko neće moći biti netaknut rastom cijena energenata, smatra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastavio je dalje o eurozoni.

Pumpe se zatvorile zbog Vladinih mjera?

Upitan o fiksaciji cijena goriva i zatvaranju malih crpki, tvrdi kako moraju gledati širu sliku i interes velike većine građana. Ponavlja kako su svi oni koji su bave naftnim derivatima u posljednje dvije godine uspješno poslovali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ciljevi su im bili, tvrdi, da cijena nije viska, da nema krize opskrbe te da ograničavanje cijena ne gurne male distributere u nepogodan položaj, ali mislili su, tvrdi i na turističku sezonu. U vrijeme COVIDA, navodi, interveenirali su sve skupa s 40 milijardi kuna, a da bi našli te novce, morali smo imati neke prihode, govori.

"Kad se smire dojmovi, ne vjerujem da bi odluke trebale utjecati na opskrbu", zaključuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O Musić Milanović

Čitavu situaciju, tvrdi, neće komentirati. "Za razliku od njega koji vrijeđa mene, majku, oca, cijelu obitelj, ja to neću činiti. Važno je da ljudi vide razliku, daleko smo mi od istoga", kaže.

Lokalni problemi

Upitan je na kraju o ukidanju zamjenika, govori da o tome nisu pričali, da je prošlo godinu dana te kako ne vidi probleme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče mjere roditelj odgojitelj, kaže: "Ako postoji jedan problem, uz sve horizontalne krize koji je dugotrajan, težak i to je pitanje demografije. Sve mjere koje idu za tim da se obitelj osnaži, da one obitelji koje odluče imati više djece, da im budemo na potpori, ja sam za to. Ovdje, koliko sam uspio razabrati, nije problem da nova vlast promijeni mjeru nego je pitanje je li takva mjera s obzirom na karakter, da oni koju su ju uzeli nešto isplanirali. Tu trebamo gledati na cjelovita rješenja", govori.

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo