Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
o aktualnim temama

Milanović Vijeće Europe nazvao štetočinama: 'Kako da Hrvatska zaštiti granicu? S balalajkama da dočekujemo migrante?'

'COVID potvrde su devijacija koja će se uskoro raspasti', smatra Milanović

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
RTL Vijesti/ 3.12.2021. u 12:10
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Predsjednik Republike Zoran Milanović sudjelovao je na obilježavanju 60. obljetnice rada i djelovanja Poliklinike SUVAG gdje se pridružio gradonačelniku Grada Zagreba, Tomislavu Tomaševiću.

Predsjednik RH svečano se i obratio okupljenima rekavši kako je SUVAG svjetska ustanova, a prisjetio se i situacije u obitelji kada jedan sin nije mogao izgovoriti neko slovo. Inače, SUVAG je poliklinika za rehabilitaciju slušanja i govora. 

Milanović smatra kako se ništa ne bi dogodilo bez akademika Petra Guberine utemeljitelja poliklinike, a onda se osvrnuo i na druge hrvatske uspjehe. Tu je uvrstio i Štampar, ali i sumamed i slično.

Nakon toga predsjednik je stao pred medije. Upitan je o obaveznom cijepljenju pa kratko rekao kako nije u redu da iz samog vrha Europske komisije dolaze ideje o obaveznom cijepljenju. Tvrdi kako nemaju ovlasti nego da se o tome raspravlja na nacionalnoj razini. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Što se tiče COVID potvrda kaže da su one devijacija koja će se uskoro raspasti te kako država ima većih problema.

"Izgubljen tip na čelu ministarstva obrane otišao je u drugi plan jer se spašava glava glavne državne odvjetnice koja je očito spašavala glavu članice predsjedništva HDZ-a", kaže. 

Upravo se čita

Image
HEROINA IZ ĐAKOVA

Elena je pravo čudo! Bila je malo veća od dlana: RTL u Đakovu kod najmanje bebe ikad rođene u Hrvatskoj

Tvrdi kako se taj sustav u potpunosti urušio te kako je to ozbiljan problem. "Netko je jučer izjavio da je glavna državna odvjetnica dobila žuti karton. Kakva je to terminologija, što treba učiniti da je se isključi? Da pokrene postupak protiv HDZ-a?", pita se. 

Smatra i kako nema žutog kartona jer onog trena kada izgubiš povjerenje, gotovo je. "I nije riječ o jednoj osobi nego sustavu na čijem čelu sjedi osoba kojoj nitko ne vjeruje", tvrdi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Upitan o promjeni na čelu kaže kako ne zna kakva se promjena očekuje. "Da dovedemo pauna na to mjesto. Imamo gore u uredu albino medvjeda pa da to bude radikalna promjena. Kakva je to promjena nego personalna. Puno toga tu ovisi o osobi", ističe pa se pita kako će itko vjerovati u vjerodostojnost kaznenog postupka. 

Image
Sukob se nastavlja

Crna lista predsjednika Milanovića sve je dulja: 'Titraju, boje se, kukavice su, šic, go, go, go'

Image
Sukob se nastavlja

Crna lista predsjednika Milanovića sve je dulja: 'Titraju, boje se, kukavice su, šic, go, go, go'

"Nitko se ne može sakriti iza šefice Uskoka. Šefica je samo jedna od zamjenica samo se zove malo političnije u skladu s našom tradicijom o Uskocima i neretvanskim gusarima. Ona odgovara glavnoj državnoj odvjetnici koja sve zna i može zakočiti", navodi.

Što se tiče jučerašnje izjave oko Srebrenice kaže da se čuo s Čovićem da ga brifira o tome što se događa. Pita se zašto bi o tome trebao šutjeti jer članovi predsjedništva BiH to govore pa idu u Vukovar. "Ja s tim ljudima ne želim biti, ja ga nisam pozvao", kaže i zaključuje kako je rekao da Srebrenica nije isto što i holokaust, nije isto što i Jasenovac. "Jer nije isto. To je težak zločin s elementima genocida. Sud je utvrdio", navodi.  

"Ja nisam mentor Čoviću, realnost je da je on tamo predstavnik. Ispada da HDZ i SDA tamo imaju monopol na bošnjaštvo i hrvatstvo i tako to možda i jest u BiH. Izetbegović nije toliko predstavnik Bošnjaka koliki je Čović predstavnik Hrvata. Tuđman je isti kao Milošević, naši generali su isti kao Mladić i Karadžić, to je suludo", dodaje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Govoreći o Rafalima, kaže kako nije normalno da ti avioni toliko poskupljuju te da radi toga nije htio sudjelovati u pregovorima. Ova vlast, kaže, nije sposobna kupiti krevete i pisoare za javnu nabavu, "nisu u stanju riješiti javnu nabavu jer se tu ne može ništa ukrasti, ne mogu riješiti ni hangare". 

Kaže kako će jednom pozvati medije da vide o tim hangarima. 

Upitan o izvješću Vijeća Europe o odnosu hrvatske policije prema migrantima kaže kako ima empatije prema migrantima, ali i kako neke štetočine zabadaju nos i dijele lekcije. "Ljudi koji su sa strane, veliki ideolozi i moralisti, svima nabijaju komplekse manje vrijednosti, oni znaju kako da Hrvatska zaštiti granicu. Policija mora primijeniti određenu vrstu sile, to se događa i na poljskoj granici nakon ove manipulacije Lukašenka", kaže. "Izađu nekakve smjernice o tome kako se trebaju zvat praznici. To sve izlazi iz iste kutije. Kako da Hrvatska zaštiti granicu? S balalajkama da dočekujemo migrante?", rekao je. 

Oštro je reagirao na izjave ustavnog suca, Mate Palića o COVID potvrdama, ali i zaključio da svatko na Pantovčak dolazi po pozivu. "Kad se priječi bezumnom represijom nešto hrvatskim građanima, ja ću kao branitelj Ustava, u Ustavu stoji da ja štitim hrvatski Ustav. Ne kažem to da bi zaštitio sebe. Nećeš mi slati svoje janjičare da mi šalju gore inspekcije. Vojska je na ulazu", poručuje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Tvrdi i da je web "Hrvatski izdajnici" još jedna hrvatska vesela glupost i to kao posljedica ludila u kojem živimo godinu i pol dana. "Svatko tko poziva na nasilje mora odlučiti da će se suočiti s rukom zakona", navodi.

RTL Vijesti/ 3.12.2021. u 12:10
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
PROMJENA VREMENA

Što se to sprema? Nevrijeme prijeti Hrvatskoj, izdano upozorenje meteoalarma: 'Zaštitite sebe i imovinu'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba