'Naslađuju se nad Tomaševićem' / Milanović: 'Od Čovića su se tražile radnje koje spadaju u domenu protuprirodnog bluda'

Image
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

EU i BiH potpisale su politički sporazum kojim se, među ostalim, obvezuju na izbornu reformu

13.6.2022.
11:11
Ivica Galovic/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Republike Zoran Milanović sudjeluje na svečanosti obilježavanja 20. obljetnice ustrojavanja Zapovjedništva za potporu. Tom prilikom prigodno se obratio, a kasnije i dao izjavu za medije. Dakako, prokomentirao je situaciju s izbornim zakonom u BiH nakon što je objavljeno da su EU i BiH potpisale politički sporazum kojim se, među ostalim, obvezuju na izbornu reformu.

"Cijelu priču pratim danima. Tipična je. Plenković stvara iluziju da dvije osobe iz Bruxellesa koje se ništa ne pita, napravi se skalamerija. Zna se da se neće dogovoriti ništa", tvrdi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Od Čovića su se tražile radnje koje spadaju u domenu protuprirodnog bluda", dodaje pa tvrdi kako mu je sve priredio Plenković. Čović, smatra, nije imao izbora.

"To je pohani, nedokuhani memorandum u kojem se daju obećanja, a grabež traje", ističe. Smatra kako će se Draganu Čoviću premijer Andrej Plenkoviću pokušati osvetiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slučaj Split

Upitan oko posljednjeg incidenta s nekadašnjim dogradonačelnikom Splita Bojanom Ivoševićem i navodnih SMS poruka s maloljetnicom, tvrdi kako u slučaj nije upućen. "Puljka znam jer je najveći, čovjek ima dva metra", ističe između ostalog, a tvrdi kako Ivoševića ne poznaje, iako zna da je nekada bio u SDP-u.

Manjak mjesta u vrtićima

"Manjak mjesta u vrtićima nije dobar, ali je jedna od stvari u Zagrebu, Rijeci koja je funkcionirala dobro. Živio sam vani i znam koliko je bilo skupo dati dijete u vrtić i jaslice. Javne jaslice su u Bruxellesu bile grozne, lošije od naših pet puta. Navikli smo na neki standard koji nije loš, koji treba dobro planirati. Nekoliko me ljudi već pitalo, radnici, koji natežu od prvog do prvog", tvrdi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrće se na ukidanje mjere roditelj odgojitelj pa kaže kako zaključuje da to nije razlog velike navale. "Nova gradska vlast, dočekalo ih koješta, kao klopka i ne kao klopka nego ponašanje raspikuća, ali još malo pa nitko neće pitati što je bilo jučer. Ja sam naslijedio vlast, financije, katastrofa. U četiri godine doveli smo to na zavidnu razinu. Nakon pola godine nitko te nije pitao što je ostavio Šuker ili Sanader", ističe.

Državna vlast se naslađuje nad problemima koje Tomašević ima, zaključuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo