'ne gubimo vjeru' / Jandroković u Kninu: 'Budućnost Hrvatske je u našim rukama. Uvažimo razlike i nastavimo razvijati Hrvatsku'

'Gledajući rusku agresiju na Ukrajinu, naša pobjeda u Domovinskom ratu postaje snažnija i važnija', poručio je Jandroković

5.8.2022.
10:53
VOYO logo

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković predvodi izaslanstvo Hrvatskoga sabora na središnjoj svečanosti obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 27. obljetnice vojno-redarstvene operacije „Oluja“.

Jandroković je s izaslanstvom položio vijenac i zapalio svijeću kod spomenika Hrvatske pobjede „Oluja 95“ na Trgu dr. Ante Starčevića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković održao je prigodni govor:

Obratio se svim obiteljima poginulih i nestalih hrvatskih branitelja, hrvatskim braniteljima, vojnicima, policajcima i svim sudionicima "najsjajnije operacije hrvatske vojske u Domovinskom ratu". Svim Hrvaticama i Hrvatima u Hrvatskoj i izvan nje čestitao je Dan pobjede i domovisnke zahvalnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kruna veličanstvene pobjede bila je u kraljevskom Kninu. 27. godina kasnije moguće je objektivno osvrnuti se na razdoblje iza nas. Hrvatska je danas neusporedivo bolja i uređenija zemlja. Gledajući rusku agresiju na Ukrajinu, naša pobjeda u Domovinskom ratu postaje snažnija i važnija", rekao je Jandroković.

Image
27. obljetnica oluje /

Pogledajte tko je sve od poznatih političara i uzvanika došao u Knin. Neke dugo nismo vidjeli

Image
27. obljetnica oluje /

Pogledajte tko je sve od poznatih političara i uzvanika došao u Knin. Neke dugo nismo vidjeli

"Nažalost na putu oslobođenja izgubljeni su životi hrvatskih vojnika i policajaca, ali i civila. Njih se danas prisjećamo i odajemo im počast i nikad nećemo prestati odavati počast", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Važno je nastaviti ulagati u sustav sigurnosti i stabilnosti. Dodatnim ulaganjem u znanje, obuku i opremu hrvatskih vojnika, osiguravamo potrebnu sigurnost i stabilnost", rekao je.

"Pandemija i rat uvelike su utjecali na svjetsko gospodarstvo, rastu cijene energenata i hrane zbog problema u opskrbi. Tome nije imuna ni Hrvatska, ali mi zbog vlastitih resursa stojimo nešto bolje", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Puno je poveznica između Pelješkog mosta i VRO Oluja. Spajanje sjevera i juga odnosno okupiranih područja od Petrinje do Knina i njihovo vraćanje u ustavno pravni poredak RH bio je preduvjet današnjoj teritorijalnoj integraciji juga Hrvatske i ostatka Hrvatske. To nije samo jedan infrastrukturni projekt generacije nego je jedan od simbola hrvatske snage, ponosa i jedinstva", izjavio je Jandroković.

"Budućnost Hrvatske je u našim rukama. Ne gubimo vjeru u naše sposobnosti. Dokazali smo 1991. i 1995., dokažimo i sada. Uvažimo razlike i zajedno nastavimo razvijati Hrvatsku. Svima želim sretan Dan pobjede i domovinske zahvalnosti. Neka nam vječno živi naša domovina Hrvatska", zaključio je Jandroković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo