IZRAZIO SUĆUT / Plenković potvrdio da su 3 osobe poginule u sudaru vlakova: 'Ostavljamo rezervu da postoji još unesrećenih'

Image
Image

Premijer je rekao da je u putničkom vlaku bilo 13, a u putničkom jedna osoba

10.9.2022.
1:16
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković dao je izjavu za medije vezano uz tešku nesreću. Potvrdio je da su poginule tri osobe.

"Došlo je do nesreće gdje je vlak koji je prometovao Vinkovci-Novska večeras oko 21:30 naletio na teretni vlak koji je stajao i tu je nažalost prema podacima koje zasad imamo nastradalo smrtno 3 ljudi, 11 ih je ozlijeđeno. Prevezeni su u Pakrac, Novu Gradišku i Slavonski Brod. Ima teže ozlijeđenih, ali nitko od njih 11 nije životno ugrožen. Zasad ne znamo s obzirom na to da je noć i nema svjetla trenutno postoje li druge osobe koje su nastradale. Prema onome što smo danas čuli od policije, vatrogasaca, HGSS-a, Crvenog križa, predstavnička HŽ-a, to su podaci koje imamo. Naravno da će se provesti istraga da se utvrde razlozi nesreće, prema tome možemo zasad izraziti sućut obiteljima poginulih. Izraziti žaljenje da se ovo dogodilo"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nekoliko ozlijeđenih su hrvatski, a nekoliko strani državljani. Sve te podatke dobit će najvjerojatnije svi od Crvenog Križa u Novskoj. Prema ovome što smo saznali budući da je riječ o lokalnoj liniji, vjerojatno je na početku puta bilo više putnika, nesreća se dogodila desetak minuta prije krajnje destinacije. Nemamo potpunih informacija. Na licu mjesta gdje smo bili je mrak. Ostavljamo rezervu da postoji još unesrećenih da je dio teretnog vlaka, a i dijelovi putničkog vlaka nisu više na pruzi jer je udar očito bio velik"

"U putničkom vlaku je bilo 13 putnika, jedna osoba koja je u Pakracu bio je strojovođa koji je stajao. Dakle, 13 u putničkom i jedan u teretnom. Trenutno nitko ne može utvrditi kojom brzinom je vlak išao. Bit će potrebno da se odrade sve radnje", rekao je Plenković i dodao da ne može spekulirati je li vlak prošao kroz crveno i zahvalio svima koji su pomogli na mjestu nesreće. Dodao je i da je u teretnom vlaku bio samo strojovođa te da su svi ozlijeđeni iz putničkog vlaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ono što pouzdano znamo da su tri tijela definitivno osoba koje su preminule. Zasad. Sutra ćemo vidjeti. Jedna osoba je u Pakracu, u Novoj Gradiški sedam, a tri osobe su u Slavonskom Brodu u bolnici"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo