'ja sam jedan od seniora' / Ministar Ćorić o rekonstrukciji Vlade: 'Plenković je selektor ekipe. Vrijeme leti, a ja sam još uvijek tu'

Image
Foto: RTL

'Premijer ima slobodne ruke da bira svoj kabinet. Mi ćemo u Klubu zastupnika HDZ-a dati punu podršku', kaže Bačić

29.3.2022.
13:17
RTL
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković je održao sastanak s koalicijskim partnerima. Nagađalo se da bi moglo biti govora o rekonstrukciji Vlade, no ministar Ćorić je potvrdilo da o tome govora nije bilo barem ne za sada.

Rekonstrukcija bi mogla, koja bi se neslužbeno mogla dogoditi do svibnja, obuhvatiti znatno veći broj ministara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To su prije svega članovi Vlade pod istragom Josip Aladrović i Boris Milošević, a kao mogući kandidati za odlazak spominju se i ministar gospodarstva Tomislav Čorić, ministrica poljoprivrede Marija Vučković, ministar zdravstva Vili Beroš i ministar obrane Mario Banožić.

Image
oporba zaziva i izbore /

Horvatovo uhićenje, istraga protiv Aladrovića i Miloševića, prijetnja ministrici Tramišak... Ide li rekonstrukcija?

Image
oporba zaziva i izbore /

Horvatovo uhićenje, istraga protiv Aladrovića i Miloševića, prijetnja ministrici Tramišak... Ide li rekonstrukcija?

Proljetno čišćenje Vlade zagovaraju i partneri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dario Hrebak iz HSLS-a jučer je rekao da HSLS smatra da nam je nužna rekonstrukcija.

Izjavu je nakon sastanka dao ministar gospodarstva i održivog razvoja Republike Hrvatske Tomislava Ćorića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar je komentirao porast cijena goriva te naglasio kako Vlada trenutno nema u planu reagirati budući da su oscilacije trenutno nekonzistentne jer se cijena mijenja iz dana u dan već tek planiraju reagirati ako dođe do konzistentnog povećanja cijena. Plan je smanjiti trošarine budući da je to jedini alat za smanjenje s kojim Vlada raspolaže trenutno.

ao Hrvatskoj ne prijeti redukcija električne energije te kako se građani ne moraju bojati da će doći do dodatnog poskupljenja koje je Vlada najavila. "Naš električni miks u udjelu električne energije je više nego zadovoljavajuć", rekao je Ćorić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirao je i rekonstrukciju Vlade i istaknuo: "Plenković je selektor ekipe. Moj mandat je na raspolaganju premijeru već pet godina. Vrijeme leti, a ja sam još uvijek tu. Jedan sam od seniora u ovoj ekipi. Ako mom mandatu dođe kraj ja mislim da sam odradio neke stvari koje su za našu zemlju dobre". 

Na pitanje vidi li se u budućnosti u Vladi, Ćorić je rekao da je to pitanje širine rekonstrukcije Vlade, i kad bi njegov mandat sutra prestao, misli da je odradio neke dobre stvari za zemlju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pitali su ga novinari i bi li ostao u Vladi kad bi se njega o tome pitalo. "To su već pomalo indiskretna pitanja", rekao je Ćorić, ponovo izbjegavši precizan odgovor. 

Nakon ministra izjavu je dao i potpredsjednik HDZ-a Branko Bačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Predsjednik Vlade je mandatar i glavni odgovoran za biranje ministara i njegove je pravo  da bira svoje najbliže suradnike i ocjenjuje njihov rad, a Klub zastupnika HDZ-a će ga u potpunosti podržati njegove prijedloge kada ih on odluči objaviti", komentirao je Bačić novinarska pitanja o mogućoj rekonstrukciji Vlade.

"Premijer ima slobodne ruke da bira svoj kabinet. Mi ćemo mu dati punu podršku. Plenkovićem se konzultira oko svih važnih pitanja i u nadgledništvu stranke, Sabora i Vlade", kaže Bačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo