KOMENTIRAO DOJAVE O BOMBAMA / Tomašević: 'Nije nađena eksplozivna naprava. Ako se radi o lažnoj prijavi, nadam se da će policija tu budalu kazniti'

Image
Foto: RTL

'Nije uobičajno da dolaze ovakve prijave za veliki šoping centar. Ako se potvrdi da je riječ o lažnoj prijavi to je kazneno djelo i treba tu osobu najstrože kazniti', kazao je Tomašević

22.4.2022.
16:50
RTL
VOYO logo

Iz Arena centra u Zagrebu evakuirani su posjetitelji nakon što je policija dobila dojavu o bombama. Iz policije su za RTL.hr kazali da su dojavu primili oko 14:38 te da je u tijeku policijsko postupanje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj slučaj ispred Arene komentirao je i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Tomašević je kazao da je pregledana kino dvorana, garaže i ostale prostorije. Kazao je i da niti jedna eksplozivna naprava do sada nije pronađena. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako se potvrdi da je riječ o lažnoj prijavi, očekujem od policije da u budalu koja pleše po živcima građana grada Zagreba nakon potresa, pandemije i pada vojnog aviona nađe, kazni, tako da se takve stvari ne dešavaju", kazao je Tomašević.

Sanja Vladović, voditeljica marketinga Arena centra kazala je da su dojavu o bombi dobili anonimnim porukama. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odmah smo pokrenuli sigurnosne procedure, kontaktirali policiju, radi se pregled, za sada nemamo više informacija od toga. U poruci je pisalo da su u centru dvije bombe", kazala je. 

Kazala je i da je pretraženo pola Arena centra te da se procjenjuje da je u centru bilo oko 2 tisuće ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje je li Zagreb sgurna, Tomašević je kazao da je u odnosu na većinu europskih metropola.

"Nije uobičajno da dolaze ovakve prijave za veliki šoping centar. Ako se potvrdi da je riječ o lažnoj prijavi to je kazneno djelo i treba tu osobu najstrože kazniti. Očekujem da policija otkrije identitet jer ovo uznemirava građane, napravilo je prometnu gužvu. Ljudi su tankih živaca nakon svega, rat je u Ukrajini, pala je vojna letjelica usred grada, samo nam još trebaju takve stvari", kazao je Tomašević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo