O AKTUALNIM PITANJIMA / Tomašević: 'U zadnjem Bandićevom mandatu problema s otpadom je bilo tri puta više, tražimo malo strpljenja'

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Gradonačelnik Tomislav Tomašević i njegovi zamjenici održavali su redovitu press konferenciju

5.7.2022.
11:05
Robert Anic/PIXSELL
VOYO logo

Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević nakon press konferencije u promet će pustiti nadvožnjak na Aveniji Većeslava Holjevca.

"Okupili smo da pustimo u promet unaprijeđeni nadvožnjak na Aveniji Većeslava Holjevca. Kao što znate, godinama je bio u katastrofalnom stanju, do te mjere da je mjera pala na tračnice i oštetila željezničku infrastrukturu. Već 21. veljače su krenuli radovi, napravljena je nova ograda, zaštita, nogostup. Trebalo je manje od pet mjeseci da se ovo riješi, radovi su iznosu od četiri milijuna kuna. Hvala građanima na strpljenju"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Natječaj za Advent ove godine raspisan je u petak. Advent koji ćemo imati će po prvi put biti u modelu koji je donekle drugačiji od Adventa prošle godine, a definitivno od modela koji je bio prije pandemije 2019. godine. Imali smo prošle godine model gdje je bila licitacija samo za kućice, a sav program je bio napravljen od strane turističke zajednice i Grada Zagreba. Ove godine, budući da očekujemo puno više posjetitelja i turista, da neće biti pandemije i mjera odlučili smo se za hibridni model gdje ostavljamo licitacije za mali broj kućica u centru, većina kućica, lokacija ide na natječaj. Tražit ćemo organizatore manifestacija koji će sami organizirati i financirati program i koji su dužni da se taj program dogodi", kazao je Tomašević.

"Ono što je novost je decentralizacija Adventa, bit će znatno više kućica nego prošle godine. Bit će kućice po prvi put decentralizirane, Advent će biti omogućen po gradskim četvrtima", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Samo jedna godina mjere 'Roditelj-odgojitelj', iznos je dovoljan da financira 12 novih vrtića u Gradu Zagrebu", rekao je i dodao da neće odustati od revidiranja mjere nakon što je sud ukinio odluku o izmjenama odluke.

"Holding je već jasno odgovorio da se građani koji imaju problema s uslugom jave Čistoći, odnosno Zagrebačkom Holdingu pa će se vidjeti što je moguće u skladu s propisima za smanjenje računa", komentirao je smanjeni odvoz otpada. Rekao je i da je u njegovom kvartu bilo problema s odvozom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako aludirate da nisam imao problema, to nije točno."

"2019. godine je grad bio krcat sa smećem, problema s glomaznim otpadom bilo je barem tri puta više u zadnjem Bandićevom mandatu, a on je bio zadnjih 20 godina na vlasti. S plastikom je bilo barem tri puta više takvih problema. Ovo je prva takva situacija i to tek godinu dana nakon što smo nasljedili situaciju da pet godina nije kupljen nijedan kamion. Da, nažalost stvari nisu trenutno dobre, ali se rješavaju. Tražimo malo strpljenja, ne samo da stvari dovedemo u red nego da ih unaprijedimo. Radimo novi model koji će itekako očistiti grad u kanti. Nema nijednog grada u ovom dijelu Europe koji ima toliko kanti na javnim površinama. Sve to mijenjamo, restrukturiramo Holding, dovodimo ga u red, borimo se s inflacijom, borimo se sa situacijom da kad radimo promjene koje su građani tražili da nam se stavljaju klipovi pod noge. Ali, mi nećemo odustati. Sve te promjene ćemo itekako odraditi do kraja."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uskoro opširnije...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo