Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
O AKTUALNIM PITANJIMA

Tomašević: 'U zadnjem Bandićevom mandatu problema s otpadom je bilo tri puta više, tražimo malo strpljenja'

Gradonačelnik Tomislav Tomašević i njegovi zamjenici održavali su redovitu press konferenciju

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL
RTL Vijesti/ 5.7.2022. u 11:05
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević nakon press konferencije u promet će pustiti nadvožnjak na Aveniji Većeslava Holjevca.

"Okupili smo da pustimo u promet unaprijeđeni nadvožnjak na Aveniji Većeslava Holjevca. Kao što znate, godinama je bio u katastrofalnom stanju, do te mjere da je mjera pala na tračnice i oštetila željezničku infrastrukturu. Već 21. veljače su krenuli radovi, napravljena je nova ograda, zaštita, nogostup. Trebalo je manje od pet mjeseci da se ovo riješi, radovi su iznosu od četiri milijuna kuna. Hvala građanima na strpljenju"

"Natječaj za Advent ove godine raspisan je u petak. Advent koji ćemo imati će po prvi put biti u modelu koji je donekle drugačiji od Adventa prošle godine, a definitivno od modela koji je bio prije pandemije 2019. godine. Imali smo prošle godine model gdje je bila licitacija samo za kućice, a sav program je bio napravljen od strane turističke zajednice i Grada Zagreba. Ove godine, budući da očekujemo puno više posjetitelja i turista, da neće biti pandemije i mjera odlučili smo se za hibridni model gdje ostavljamo licitacije za mali broj kućica u centru, većina kućica, lokacija ide na natječaj. Tražit ćemo organizatore manifestacija koji će sami organizirati i financirati program i koji su dužni da se taj program dogodi", kazao je Tomašević.

"Ono što je novost je decentralizacija Adventa, bit će znatno više kućica nego prošle godine. Bit će kućice po prvi put decentralizirane, Advent će biti omogućen po gradskim četvrtima", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Samo jedna godina mjere 'Roditelj-odgojitelj', iznos je dovoljan da financira 12 novih vrtića u Gradu Zagrebu", rekao je i dodao da neće odustati od revidiranja mjere nakon što je sud ukinio odluku o izmjenama odluke.

"Holding je već jasno odgovorio da se građani koji imaju problema s uslugom jave Čistoći, odnosno Zagrebačkom Holdingu pa će se vidjeti što je moguće u skladu s propisima za smanjenje računa", komentirao je smanjeni odvoz otpada. Rekao je i da je u njegovom kvartu bilo problema s odvozom.

Upravo se čita

Image
'nemojte da vas lažu'

Srbin o odmoru na Jadranu: 'Ovdje mi je 11. dan. Uzalud čekam da me netko prebije, zapali auto'

"Ako aludirate da nisam imao problema, to nije točno."

"2019. godine je grad bio krcat sa smećem, problema s glomaznim otpadom bilo je barem tri puta više u zadnjem Bandićevom mandatu, a on je bio zadnjih 20 godina na vlasti. S plastikom je bilo barem tri puta više takvih problema. Ovo je prva takva situacija i to tek godinu dana nakon što smo nasljedili situaciju da pet godina nije kupljen nijedan kamion. Da, nažalost stvari nisu trenutno dobre, ali se rješavaju. Tražimo malo strpljenja, ne samo da stvari dovedemo u red nego da ih unaprijedimo. Radimo novi model koji će itekako očistiti grad u kanti. Nema nijednog grada u ovom dijelu Europe koji ima toliko kanti na javnim površinama. Sve to mijenjamo, restrukturiramo Holding, dovodimo ga u red, borimo se s inflacijom, borimo se sa situacijom da kad radimo promjene koje su građani tražili da nam se stavljaju klipovi pod noge. Ali, mi nećemo odustati. Sve te promjene ćemo itekako odraditi do kraja."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Uskoro opširnije...

RTL Vijesti/ 5.7.2022. u 11:05
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
u tijeku je analiza

Gotova inspekcija oko Matijanićeve smrti! Obavljeni i razgovori sa svim izravnim sudionicima

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Imaš priču? Javi nam se!

Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.

Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!

Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.

Pošalji priču