u Kosnici / Tomašević o provjeri prislušnim uređajima: 'To je praksa u velikim tvrtkama i nema veze s curenjem imena'

"Radi se o katalogu usluga vezanih za sigurnost, to je jedna od opcija koje će se možda koristiti, a možda i neće", rekao je

3.5.2022.
11:05
VOYO logo

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević održao je redovnu tjednu konferenciju za novinare o stanju u Gradu Zagrebu. Prije pressice, gradonačelnik je sa svojim zamjenicima posjetio ustanovu Dobri dom u Kosnici. Predstavljeni su i i rezultati projekata "Mreža za mlade za socijalno uključivanje" i "Centar za integraciju", a kojih je Grad Zagreb bio nositelj.

Tomašević je naveo kako se u Dobrom domu dnevno pripremi nekoliko tisuća obroka i podijeli najsiromašnijima diljem grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izrazito smo ponosni što je Zagreb prošli tjedan odabran u 100 europskih gradova u misiji Europske unije koji će biti nositelji zelene tranzicije, klimatski neutralni i pametni gradovi", rekao je zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet i dodao je da je ovo veliki iskorak za grad.

Prislušni pregledi u Holdingu

"Radi se o katalogu usluga vezanih za sigurnost, to je jedna od opcija koje će se možda koristiti, a možda i neće. Holding je veliko poduzeća, a korporativna sigurnost je važna za takve kompanije pogotovo kada su u pitanju javne nabave i optužnice USKOK-a, i to nema veze s curenjem imena u Holdingu", rekao je Tomašević. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PRAZNIK RADA /

Na prvomajskoj proslavi u Zagrebu pojavila se Tomaševićeva majka: 'Čuj, stari je...'

Image
PRAZNIK RADA /

Na prvomajskoj proslavi u Zagrebu pojavila se Tomaševićeva majka: 'Čuj, stari je...'

Forenzika cijevi nakon puknuća

Tomašević je rekao da još nije gotova procedura provjere cijevi. "To ne bi trebalo stvarati posebne reakcije jer to je uobičajeno kada se radi o puknuću magistralnih cjevovoda. To je standardna procedura", dodao je.

"Više do 20 godina se nije ulagalo u vodoopskrbnu mrežu. Investicije će trajati sedam do osam godina. Riječ je o barem dvije milijarde kuna", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče problema vodoopskrbe, Tomašević je rekao da ako imamo dva stara cjevovoda od 60 godina, znamo u čemu je problem. "Novac za vodovod nikada nije uložen za sanaciju i mi to više ne možemo dozvoliti. Investicija će trajati sedam do osam godina, no mi ćemo to napraviti", kazao je gradonačelnik.

Odgovorio je na pitanje je li istina da će Holding preuzeti ovrhe nad građanima, odnosno da će to drugi raditi umjesto njih. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što više će se koristiti kapaciteti samog Holdinga. Za detalje morat ćete pitati tamo", dodao je. 

 Hoće li Zagreb ostati bez plina?

"To je u nadležnosti države. I prije sam govorio da hrvatska treba smanjiti ovisnost o uvozu fosilnih goriva jer to nije samo ekološko pitanjem, već i pitanje energetske sigurnosti", objašnjava Tomašević. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dijeljenje graha u plastičnim posudama za Praznik rada

 Novinari su Tomaševića pitali je li u redu što je Grad za Praznik rada dijelio grah i štrukle u plastičnom posuđu, a on je svojevremeno bio predsjednik Zelene akcije. "To je nešto što ćemo promijeniti u sljedećim godinama, cilj je što manje plastične ambalaže, no ne ide preko noći zbog dostupnosti alternativnih ambalaža", odgovorio je.

"Trebat će vrijeme da se uvede to. Vodu za piće dijelili smo iz cisterne, a ne u plastičnim ambalažama i radit ćemo da povećamo broj fontanama", dodao je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirao je i prenamjenu mjesnih odbora za vrtiće i kazao je da se radi se o osam zgrada od 254 zgrade koliko MO ima u Zagrebu.

"U prošlom mandatu je pokazano da se koriste u samo 20 posto radnog vremena pa tražimo zgrade koje će što manje oštetiti druge aktivnosti. Vodimo razgovore, od nekih smo odustali jer nisu zadržavali pedagoški standard", objasnio je gradonačelnik i naglasio da je proces u tijeku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Planiramo otvoriti 60-ak radnih mjesta u područnim uredima. Javni poziv i privatnom sektoru je u tijeku, želimo vidjeti postoje li privatni prostori za najam za vrtiće pa bismo i to voljeli iskoristiti". 

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo