Iz Zagreba / Tomašević o zadužnici od 40 milijuna PPD-a zbog plina: 'Nekorektno! Od sljedeće sezone drugačije s plinom'

Image
Foto: Goran Stanzl/Pixsell

Za nestanak lijekova vrijednih 2 milijuna kuna iz KB Sv. Duh, gradonačelnik je rekao da je u toku revizija, a da će se ovime baviti i zdravstvena inspekcija

24.5.2022.
11:27
Goran Stanzl/Pixsell
VOYO logo

Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević danas je u pratnji ljudi iz zagrebačke "Čistoće" predstavio gradski projekt "Digitalizacija sustava sakupljanja komunalnog otpada u Gradu Zagrebu", te projekt nadzemnih bokseva za prikupljanje otpada.

Nakon predstavljanja projekata, gradonačelnik drži redovnu konferenciju za medije sa svojim zamjenicima Danijelom Dolenec i Lukom Korlaetom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo je voditelj Čistoće Davor Vić objasnio da do povremenih zastoja u odvoženju otpada u Zagrebu dolazi zbog toga što je usporena dobava rezervnih dijelova, kojih je preko 200. Bilo je nekih dugovanja, kazao je dalje, koja je Zagrebački Holding uspješno riješio, ali je rekao da još uvijek nova administracija ne stigne još sve i stoga moli građane za strpljenje.

Za prelazak na novi sustav rekao je da će to biti maksimalna individualizacija troška zbrinjavavanja komunalnog otpada; tko više odvaja, plaćat će manje za odvoz smeća i obrnuto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradonačelnik je odgovarao na pitanje o cijenama projekta.

"Što se tiče podzemnih spremnika, to je nešto što se još utvrđuje s obzirom na lokaciju", kazao je Tomašević, navodeći kao primjer posebno problematične izgradnje Gornji Grad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je da će na cijenu utjecati i dubina pojedinih spremnika, položaj u odnosu na kulturnu baštinu u gradu, pa još uz sve to dogovaranje lokacija s HEP-om i drugim distributerima...

O Plinari je gradonačelnik rekao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što se tiče nje, jučer je puštena zadužnica PPD-a, jučerašnje dugovanje je podmireno."

"Mislim da je riječ o nekorektnom potezu PPD-a, o kršenju dogovora između Holdinga i PPD-a", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetio je da je 7. lipnja, samo nekoliko dana nakon što je njegova administracija počela preuzimati vlast, još uvijek stara uprava Gradske plinare Zagreb Opskrbe potpisala novi ugovor:

"Tako je nastalo pola milijarde kuna gubitka. A plaćamo sve to uredno cijelo vrijeme. I doista nije bilo potrebe za aktiviranjem ove zadužnice."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao je da misli da je bila riječ o iznosu zadužnice od 40 milijuna kuna.

"Poslovanje Plinare opskrbe je jako otežano. Ovo je neodrživo, u tom smislu i dalje traje postupak vezan uz dubinsku analizu. Ne možemo ovako dočekati novu sezonu. Ovako dalje ne ide, provjeravamo sve opcije", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O nestanku lijekova u KB Sv. Duh rekao je: "Kako se promijenila uprava u Sv. Duhu početkom godine, napravljena je revizija… Ta revizija i dalje traje. S obzirom na napise u medijima i optužbe, time će se baviti revizija, ali i zdravstvena inspekcija."

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo