probijanje zvučnog zida / Uznemireni građani Zagreba i okolice zasuli EMSC komentarima o eksploziji, no nije bio potres: 'Grunulo je'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Zbog kratkotrajne pojačane buke zbog probijanja zvučnog zida, iz MORH-a su građane zamolili za strpljenje i razumijevanje

18.5.2022.
12:04
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Brojne građane Zagreba i okolice oko 11 sati i 20 minuta prestrašio je i uznemirio zvuk eksplozije pa su se odmah s brojnim komentarima prvo javili na aplikaciju za potrese EMSC-a.

"Kao eksplozija!" (Zagreb)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U Zaboku se čula jaka eksplozija, ali nije zatreslo"

"Jako je grunulo. Gornji Bukovac. Ne znam je li neka eksplozija ili potres, ali cijela se kuća zatresla"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam znao da netko baca granate danas."

No, iz EMSC-a su izvijestili kako nemaju nikakve podatke o seizmičkoj aktivnosti, a ništa nije registrirala niti Seizmološka služba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukratko, opet je došlo do probijanja zvučnog zida zbog letačkih aktivnosti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Iako iz MORH-a redovito upozoravaju pa je tako bilo i jučer, mnogim istraumatiziranim građanima ipak prvo na pamet padne potres. Iz MORH-a su izvijestili kako je moguće probijanje zvučnog zida od utorka, 17. svibnja do petka, 20. svibnja od 10 do 16 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
leti, leti /

Nemojte se uplašiti, iz MORH-a upozoravaju na moguće probijanje zvučnog zida u osam županija

Image
leti, leti /

Nemojte se uplašiti, iz MORH-a upozoravaju na moguće probijanje zvučnog zida u osam županija

"Riječ je o planiranim zadaćama pilota 191. eskadrile lovačkih aviona 91. krila, a probni let na podzvučnim brzinama izvodit će se u zoni probnih letova "Lekenik“. Tijekom zadnje faze ispitivanja aviona očekuje se probijanje zvučnog zida i to na području Zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije na visini od 1 000 do 10 000 metara. Također i na području Požeško-slavonske, Osječko-baranjske, Virovitičko-podravske, Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije na visini iznad 10 000 metara", poručili su iz MORH-a.

Zbog kratkotrajne pojačane buke zbog probijanja zvučnog zida, iz MORH-a su građane zamolili za strpljenje i razumijevanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan im je muškarac ostavio i komentar: "Šta stvarno morate letjeti s MIG-ovima iznad Zagreba??? Zar nema nekih drugih područja gdje možete isprobavati te vaše stare kante?"

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo