MALA POBJEDA KUKURIKU KOALICIJE / Varaždin izabrao novog gradonačelnika

Image
Foto: PIXSELL

Goran Habuš, kandidat koalicije HNS-SDP-HSU, izabran je za novoga varaždinskog gradonačelnika u drugom krugu prijevremenih izbora za gradonačelnika Varaždina i njegova dva zamjenika.

31.10.2011.
7:34
PIXSELL
VOYO logo

Goran Habuš, kandidat koalicije HNS-SDP-HSU, novi je varaždinski gradonačelnik.

Habuš je osvojio 70 posto glasova birača koji su pristupili izborima, a njegov protukandidat u drugom krugu, nezavisni kandidat Zlatko Horvat - 28 posto glasova birača koji su izašli na izbore.

Budući da u prvom krugu izbora, 16. listopada, nijedan od četvorice tadašnjih kandidata za gradonačelnika (HSLS-ov Miljenko Ernoić, HNS-SDP-HSU-ov Goran Habuš te nezavisni Zlatko Horvat i nezavisni Ladislav Ilčić) nije dobio više od 50 posto glasova birača koji su glasovali, danas je održan drugi krug u kojem su građani Varaždina novog gradonačelnika birali između dvojice kandidata koji su u prvom krugu dobili najviše glasova - Gorana Habuša i Zlatka Horvata.

Istovremeno s gradonačelnikom, građani Varaždina birali su i dva zamjenika gradonačelnika, pa su osim Habuša za gradonačelnika, za njegove zamjenike izabrani Natalija Martinčević i Vjeran Radelić.

Nakon što su obrađeni podaci sa svih 48 biračkih mjesta, predsjednik Gradskog izbornog povjerenstva Alan Pretković u varaždinskoj je Gradskoj vijećnici izvijestio da je prema službenim, ali ne i konačnim podacima, danas glasovalo 14.580 od ukupno 41.256 birača s biračkih popisa za grad Varaždin, odnosno 35,34 posto. Rekao je da je važećih listića bilo 14.279, odnosno 97,94 posto, a nevažećih 298, odnosno 2,04 posto.

Habuš je istaknuo kako je očekivao pobjedu nad nezavisnim kandidatom Zlatkom Horvatom, ali da nije očekivao pobjedu s tako visokim postotkom glasova birača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo