sdp protiv privatizacije / Varga: 'HZZO se mora čuvati od vandala, ali i od političara koji ga hoće razbiti'

Image
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Ministar zdravlja kaže kako SDP smatra da je HZZO nacionalno blago i okosnica javnog zdravstvenog sustava te da će se maksimalno boriti da ne dođe do privatizacije

13.6.2015.
20:55
Nikola Cutuk/PIXSELL
VOYO logo

SDP se protivi privatizaciji Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO), rekao je ministar zdravlja Siniša Varga u subotu u Splitu, istaknuvši da je HZZO nacionalno blago i okosnica javnog zdravstvenog sustava.

"Predizborno je vrijeme i HDZ je već počeo najavljivati da će se HZZO razbiti na manje jedinice i privatizirati. Smatramo da je HZZO nacionalno blago, okosnica javnog zdravstvenog sustava i SDP će se maksimalno boriti da ne dođe do privatizacije HZZO-a", rekao je Varga novinarima prilikom posjeta regionalnom uredu HZZO-a, koji je nedavno molotovljevim koktelom zapalio četrdesetogodišnjak nezadovoljan rješenjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Varga je rekao da je došao vidjeti kakva je šteta napravljena u Regionalnom uredu zbog tog vandalskog čina koji, rekao je, nema opravdanje jer počinitelju nisu bila uskraćena nikakva materijalna prava niti zdravstveno osiguranje kao pacijentu.

"Počinitelj je imao zabranu približavanja HZZO-u i osoblju HZZO-a ali ipak je uspio napraviti ovaj vandalski čin i hvala Bogu da nije bilo ljudskih žrtava", kazao je Varga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obećao je da će Ministarstvo zdravlja u suradnji s HZZO-om učiniti sve da se prostorije oštećene požarom renoviraju što je prije moguće.

"Ove su prostorije iznimno važne jer se nalaze u prizemlju i omogućavaju pristup invalidima i sada je prioritet osposobiti ih za tu namjenu", kazao je Varga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HZZO se mora čuvati od vandala, ali i od političara koji ga hoće razbiti, rekao je Varga među ostalim odgovarajući na pitanja novinara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo